2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A döntetlenre zárult, Borgóprundi Heniu – Kolozsvári Olimpia mérkőzést követően úgy tűnt, eldőlt a bajnoki cím sorsa a női labdarúgó 1. ligában, hiszen az élen álló kolozsváriak számára könnyűnek számító ellenfelek maradtak a végéig. Senki sem számított arra, hogy az együttes, amely 2010 óta nem engedte ki a kezéből a bajnoki címet (utoljára az azóta már süllyesztőbe került Marosvásárhelyi FCM nyert bajnokságot Kolozsvár előtt), botolhat. Csakhogy a Székelyudvarhelyi Femina nem adta meg magát, az 1-1-es döntetlenből pedig Borgóprund profitált, és az Olimpiát megelőzve, három fordulóval a zárás előtt karnyújtásnyira került a bajnoki címtől.

Az alsóházban a Ladies, miután egy hete biztossá vált a bennmaradása, betlizett az utolsó helyen álló, biztos kieső Galac otthonában, és 2-1-es vereséget szenvedett. A rájátszás 8. fordulója keretében a marosvásárhelyi együttes vasárnap Nagybányára látogat.

Eredményjelző

Női labdarúgó 1. liga, felsőházi 6. forduló: Temesvári Politehnica – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 6-0; 7. forduló: Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Kolozsvári Olimpia 1-1, Bukaresti Fair Play – Borgóprundi Heniu 0-3 (orvos hiánya), CSM Alexandria – Temesvári Politehnica 1-4; alsóházi 7. forduló: Galaci Universitatea – Marosvásárhelyi Ladies 2-1, Aradi Piros Security – Resicabányai Banat Girls 2-2.