2022. szeptember 24., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A leköszönő Fodor Imre helyébe a küldöttgyűlés Biró Zsoltot, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársát választotta elnökké.

Május 13-án, pénteken a marosvásárhelyi Deus Providebit Házban tartott tisztújító küldöttgyűlést Marosszék Székely Tanácsa. A leköszönő Fodor Imre helyébe a küldöttgyűlés Biró Zsoltot, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársát választotta elnökké. Ugyanakkor újraválasztotta alelnöki tisztségébe Csiki Sándort, a titkári funkciót továbbra is Márton Zoltán tölti be. Az SZNT jegyzője László György lett. A szervezet elnöksége tizenegy tagú, amelybe a Mezőség, a Maros völgye, a Nyárádmente, a Kis-Küküllő melléke és a Sóvidék jelöltjei is bekerültek.

Az ülés másik napirendi pontja az SZNT június 3-án Marosvásárhelyen megtartandó tisztújító küldöttülésének előkészületeiről, határozattervezeteinek elfogadásáról szólt.

A testület cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint az SZNT arra biztatja az embereket, hogy az őszi népszámláláson vallják magukat székelynek, és felkéri a székelyföldi magyarokat, mindenki magyarnak vallja magát.

Biró Zsolt szerint láthatóvá kell tenni a Székelyföldet, ezen belül Marosszéket, mert Marosszék Székelyföld mostohagyermeke, egy olyan megye része, ahol a magyarság kisebbségben van.