2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Bemutatták a román küldöttség formaruháját, amelyet az ország sportolói a tokiói ötkarikás játékokon viselnek majd. Az öltözeti cikkeket éppen azon a napon ölthette magára 14 olimpikon, amikor meg kellett volna kezdődnie a járvány miatt egy évvel elhalasztott olimpiának. Az izvorani-i edzőtáborban tartott rendezvényen több magas rangú sportvezető és hivatalosság volt jelen. A járvány miatt szabadtéren tartott ünnepségen tiszteletét tette Japán bukaresti nagykövete, Hitosi Noda is. 

A bemutatón elsősorban a Bukarestben élő sportolók öltöztek be azokba a melegítőkbe és mezekbe, amelyeket Tokióban is hordani fognak.

A riói formaruhabotrányt követően, amikor szó szerint lebomlott a varrás a román küldöttség tagjai által hordott ruházaton, leváltak a hanyagul felvarrt betűk és megkülönböztető jelek, az idén a nemzetközi hírnévnek örvendő Peak sportruházati céget bízták meg a felszerelés elkészítésével. Kivételt a labdarúgó-válogatott képvisel, amely 56 év után jutott ki ismét olimpiai tornára, és amelynek a Joma szállítja a felszerelést.

Mint ismert, a tokiói olimpiát a járvány miatt egy évvel elhalasztották, az új időpont 2021. július 23. – augusztus 8. 

Fotó: COSR