2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gyöngyök, színes gumi karkötők,

poháralátétek, festett üvegek, csillagdobozok készültek hétfő délelőtt az idén 25 éves marosvásárhelyi Philothea Klub vakációs programjának első foglalkozásán. Ottjártunkkor közel húsz kisiskolás mélyült el a munkában az asztalok körül, a háttérben kellemes, megnyugtató zene szólt, a tevékenységet irányító Schuller Csilla, a Philothea munkatársa pedig éppen egy kislány betű karkötőjének felfűzésében segített.

– Édesanyámmal közös lesz a karkötő, de az ő neve olvasható rajta. Így, ha nagy tömegben eltévedne, tudni fogják, ki ő – magyarázta a nyolcéves Éva Mária.

Egy tízéves fiúcska, Áron nem először jött el a Philotheába, a szombat délelőtti Örömhír klub együttlétein is többször jelen volt. 

– Barkácsolni, játszani szoktunk a klubban, van, amikor bibliai történetet is olvasnak, mesélnek vagy vetítenek nekünk. A legjobban kézimunkázni szeretek – árulta el Áron, aztán lépésről lépésre felvázolta, hogyan készíti a szalvétával díszített poháralátéteket, amelyekből párat ajándéknak szán. A sárgára festett csillagdoboz viszont az övé marad, ezért van rajta a Nike-os logó – világosított fel beszélgetésünk végén. Áron mellett a kilencéves Norbi ügyeskedett. Karján már legalább öt darab zöld-kék gumi karkötő díszlett, és már készült is a következő. A „nagyfiúktól” tanulta a technikát, magának és barátainak készít karkötőt, a rózsaszínű pedig a testvéréé lesz – tudtuk meg a halk szavú kisfiútól.

A vakációs klub szervezői minden délelőttre más programot terveztek. Ma társasjátékozni várják délelőtt 10.30 órától déli 12 óráig a gyermekeket, szerdán vetélkedő lesz, csütörtökön filmet néznek, pénteken újra barkácsolhat vagy társasjátékozhat a vakációs társaság. 

 Fotó: Nagy Tibor