2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Első alkalommal lépett nézők elé az idei bajnokságban az Erdőszentgyörgyi Kis-Küküllő a Maros megyei 4. liga 1. csoportjában, de nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét, és kikapott a Marosvásárhelyi ASA-tól.

Az első negyedórában a vendégek sokat kezdeményeztek a jobb oldalon, kétszer is büntetőt igényeltek, és Iliescu szabadrúgása is elkerülte a hazai kaput, mígnem a 16. percben mégis sikerült megzörgetniük Cseke hálóját: Iliescut ugratták ki, aki a kapus mellett elhúzta és belőtte a lasztit (0-1). A folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, de  Bocicor belegabalyodott a kapu előtt a labdába, a szögletet követő lövésnél pedig Cseke volt résen, ugyanúgy Virág próbálkozásánál is. A hazaiak első veszélyes helyzete a 34. percben érkezett, amikor egy hosszú indítás nyomán Szakács lőtt kapura, de Kristály a kapufa tövéből szögletre tolta a labdát. A szünetjelző sípszó előtt ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség, de Béres lövése elszállt a léc fölött.

A második játékrészt ismét a vendégek indították eredményesebben, de Iliescu üres helyzetből nem lőtt kapura, hanem átpasszolt A. Popnak, aki viszont nem tudott mit kezdeni a helyzettel. A következő lehetőségnél már rálőtt Iliescu, de a labda a kapu fölött ment el, mígnem a vendégeknek mégis sikerült bevenniük Cseke kapuját: a 67. percben egy lapos beadást Bocicor üres helyzetből, közelről a hálóba lőtt (0-2). Ezt követően a hazaiak megpróbáltak többet kihozni a hátralevő játékidőből, de Kénesi egy jó indulást követően elbonyolította a helyzetet, s ezt a vendégek ki is használták, a 75. percben megpecsételték a mérkőzés sorsát: Cseke nem érte el A. Pop beadását, amit a hátulról érkező Holom a hálóba vágott (0-3). A vendégek a hajrában tovább növelhették volna az előnyüket, de végül maradt az eredmény, ennek ellenére a közönség tapssal jutalmazta a helyi és környékbeli játékosokra építő erdőszentgyörgyi csapat teljesítményét.

Fotó: Gligor Róbert László


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 4. liga, I. csoport, 2. forduló: Erdőszentgyörgyi Kis-Küküllő – Marosvásárhelyi ASA 0-3 (0-1)

Erdőszentgyörgyi stadion, borús, esős idő, mintegy 90 néző. Vezette: Toma Gabriel, Albu Bálint, Curticăpean Sergiu. Ellenőr: Suciu Ioan.

Gólszerzők: Iliescu (16.), Bocicor (67.), Holom (75.).

Sárga lap: Sütő, Pál, Kénesi, illetve Aldea.

Erdőszentgyörgy: Cseke (83. Pál Z.) – Béres (67. Keresztes), Gál, Sütő, Kertész, Pál L., Szakács, Koncz, Kénesi (83. Székely), Kozma, Pop (83. Rostás).

ASA: Kristály – Virág, Aldea, Moldován, Murar (83. Milășan), Chertes (67. Miclea), Pop P., Bocicor (83. Văidean), Holom (63. Szilágyi), Iliescu, Pop A.


Eredményjelző

* 1. liga, 9. forduló: Kolozsvári CFR 1907 – CSU Craiova 1-0. Az élcsoport: 1. CFR 1907 24 pont, 2. Botosán 20, 3. Bukaresti Rapid 1923 17.

* 2. liga, 7. forduló: Kolozsvári Universitatea – Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii 1-0, Bukaresti CSA Steaua – Sellemberki CSC 1599 0-0. Az élcsoport: 1. Petrolul 52 Ploieşti 18 pont, 2. Nagyszebeni Hermannstadt 17, 3. Concordia Chiajna 17.