2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Telekom Veszprém szeretné megnyerni a kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjét – nyilatkozta Gulyás Péter másodedző az MTI-nek. A Veszprém Arénában a szakember hangsúlyozta, úgy szeretnének játszani Kölnben, ahogyan az egész szezonban tették, magukkal foglalkozni és a saját játékukat erőltetni.

Az elődöntőről megjegyezte, ismerik az ellenfelet, tudják, hogy mik a lengyel Lomza Vive Kielce erősségei. Ezekre megpróbálnak felkészülni, miközben saját erősségeiket is igyekeznek fejleszteni. Pillanatnyi szituációk, egy-egy játékos jó formája vagy egy-egy kapus jó periódusa is döntő lehet – vélekedett a tréner.

Gulyás Péter arról is beszélt, nagy várakozásokkal tekint a négyes döntő elé, amelyen játékosként már többször is részt vett, edzőként azonban először szerepel a tornán. Ez egy óriási rendezvény, a kézilabda legnagyobb ünnepe, nem véletlenül ez a záróceremóniája az európai kézilabdaszezonnak – hangsúlyozta.

BL-győzelemmel zárná a szezont Ligetvári Patrik magyar válogatott balátlövő is, aki nagy dolognak nevezte, hogy a Veszprém a legjobb négy közé jutott, de mint mondta, a hét végén szeretnék ezt fokozni.

A négyes döntőben bármikor bármi megtörténhet – emelte ki a játékos. Hozzátette, egyelőre az a legfontosabb, hogy az elődöntőben minden összeálljon, a szurkolók támogatását meghálálva döntőbe jussanak, és legyen lehetőségük küzdeni a trófeáért.

A veszprémi csapat védekezésének egyik oszlopa szerint apróságokon múlik majd, hogy egy-egy meccset ki nyer meg, és akár a védekezésben nyújtott jó teljesítmény is eldöntheti a mérkőzéseket.

Az utolsó másodpercben elvesztett bajnoki döntő pluszmotivációt is ad a minél jobb eredmény eléréséhez a BL négyes döntőjében – jelentette ki Ligetvári.

A BL négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik Kölnben, az elődöntőben a Veszprém a Kielcével, a másik ágon pedig a német THW Kiel a Barcelonával találkozik.

A televíziós közvetítés programja

Június 18., szombat:

* 16.15 óra, DigiSport 1, Prima Sport 2, Orange Sport 1: Veszprém – Kielce

* 19.00 óra, DigiSport 1, Prima Sport 2, Orange Sport 1: Kiel – Barcelona

Június 19., vasárnap:

* 16.15 óra, DigiSport 3, Prima Sport 1, Orange Sport 1: kisdöntő

* 19.00 óra, DigiSport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1: döntő