2021. április 11., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kevésbé szerencsés idénykezdés után az éllovas Bukaresti Dream Team volt a hétvégén a Marosvásárhelyi CSM női 2. ligás labdarúgó-csapatának az ellenfele. A győzelem visszahelyezhette volna Székes Károly együttesét a feljutásra esélyesek közé. A szerencse azonban ezen a meccsen is elkerülte a marosvásárhelyi alakulatot.

Három győzelem után érkezett Marosvásárhelyre a fővárosi Dream Team a női labdarúgó 2. liga III. csoportjának 4. fordulójában. Igazi rangadót vívtak a csapatok, amelyet a tapasztaltabb játékosok megmozdulásai döntöttek el. Az első harminc perc nem hozott igazán veszélyes helyzetet egyik kapura sem, ekkor azonban Neagu öt marosvásárhelyi játékos gyűrűjében is könnyedén át tudta venni, és lövése a kapufa segítségével a hálóban kötött ki (0-1). Nem volt ily kegyes a kapufa a marosvásárhelyi játékosokkal, hiszen szinte azonnal (a 31. és 33. percben) kétszer is a lécet találták el jó pozícióból, előbb Roca, majd Meleacă révén. Végül utóbbi jobb oldali beadása után született meg az egyenlítés, Tămaș a kimozduló Nicolae alatt küldte a hálóba (1-1). Szünetre azonban mégis a bukarestiek vonultak előnnyel. A 44. percben Verguți erőszakosabbnak bizonyult Kolozsvárinál, és Abălașei mellett ismét  vezetést szerzett csapatának (1-2).

A második félidőre a marosvásárhelyiek a fordítás szándékával érkeztek, és ez sikerült is. Tămaș az 58. percben közvetlenül szögletből talált be, miután Roca emelését a védők a kapu előttről mentették (2-2). Majd ugyanő ugrott ki a lesre kimozduló bukaresti védelem mögül, és kapuba gyötörte a kapusról előbb visszapattanó labdát (3-2).

Az utolsó perceket azonban nem sikerült kivédekezni. A 88. percben Berkeczy a testi épségét is veszélyeztetve mentett a gólvonalról, ám a rendes játékidő utolsó percében Verguți elengedett egy távoli lövést, amely közvetlenül a léc alatt hullott a hálóba (3-3). 

Három percet hosszabbított a játékvezető, és kétszer is kimaradt a CSM meccslabdája. Előbb Tămaș bombalövése találta telibe a kapu közepén Nicolaét, majd a szögletet követően Năznean öt méterről fölé küldte. Ritkán bosszantóbb egy pontveszteség!

A következő fordulóban a CSM elvileg Filiași-ra látogat, ám ebben a csoportban furcsa dolgok történnek, hiszen Filiași és Rm. Sărat még egyetlen meccset sem játszott, és egyelőre nem is világos, hogy fognak-e. 

A II. csoportban érdekelt Marosvásárhelyi Ladies a hétvégén szabadnapos volt, de őrzi a vezető helyét a csoportban. A Ladies legközelebb vasárnap Szörényvárra látogat, a nulla pontos Atletic Drobeta otthonába.

Jegyzőkönyv

Női labdarúgó 2. liga, III. csoport, 4. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Bukaresti Dream Team 3-3 (1-2)

Marosvásárhely, Sziget utcai műgyepes pálya. Vezette: Cristian Moldoveanu (Sepsiszentgyörgy) – Recsenedy Hunor (Sepsiszentgyörgy), Bíró Zsolt (Bölön).

Gólszerzők: Tămaș (37., 58., 76.), illetve Neagu (30.), Verguți (44., 90.).

Sárga lap: Pintea (73.), Slave (78.).

CSM: Abălașei – Colcer, Kolozsvári, Berkeczy, Vîga, Năznean, Tămaș, Meleacă, Oltean, Ciotlăuș, Roca.

Dream Team: Nicolae – Iordache, Slave (90+3. Mirea), Toporaș, Neagu, Gheorghe, Cristea (46. Pintea), Tănăsilă, Andrei, Verguți, Rahat (61. Stoian).

Eredményjelző

* 2. liga, II. csoport, 7. forduló: FK Csíkszereda – Szörényvári Atletic Drobeta 8-0. A Kolozsvári Olimpia II – Kolozsvári Olimpic Star mérkőzést április 21-én játsszák. A Marosvásárhelyi Ladies állt.

* 2. liga, III. csoport, 4. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Bukaresti Dream Team 3-3. A Temesvári ASU Politehnica – Luceafărul Filiași és a Bihar United – Onix Rm. Sărat találkozókat nem játszották le. A Bákói Măgura állt. Az Onix Rm. Sărat – Bákói Măgura mérkőzést 3-0-val könyvelték el.