2022. október 3., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Több mint kétezer gyerek fejlődését segíti, a családokat támogatja az Iskola Alapítvány által működtetett délutáni oktatási program, amely az elmúlt évek alatt bebizonyította létjogosultságát: az érdeklődés töretlen mind a pedagógusok, mind a szülők részéről.

Az elemi iskolásoknak szánt hagyományos after-school (napközis) program a szórványrégiókban működik és a tanórák utáni időszakot fedi le, valamint hozzájárul a gyerekek mindennapi meleg ebédjének költségeihez is. A gyerekek emellett szakképzett oktatók segítségével mélyítik el tanult ismereteiket, készítik el a házi feladatokat. Oktatási program jellege mellett azonban kiemelkedő jellemzője a magyar gyerekközösségek összekovácsolása is, ami készségfejlesztő játékokkal, kreatív és szórakoztató tevékenységek által valósul meg, célja pedig többek között a magyar nyelv ápolása. Ezért sok szülő számára nagyon fontos szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező, szórványtelepüléseken működő iskolákban.

A 2022–2023-as tanévben az alapítvány szeptember 19-étől indítja a programot ugyanazokon a helyszíneken, mint a tavalyi tanévben: 12 megyében és Bukarestben – összesen 50 iskolában fog működni a délutáni oktatási program. A gyerekek beiratkozása szeptember 5–9. között zajlik. 

A program Magyarország kormánya Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg. (RMDSZ-tájékoztató)