2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) 2020. május 21–23. között kerül megrendezésre. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a szervezők ezen a dátumon online közegben tartják meg a konferenciát, amelyen 120 dolgozat kerül bemutatásra 16 különböző szekcióban. Az egyes szekciók díjazottjai pénzjutalomban részesülnek, emellett részt vehetnek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. 

Az ünnepélyes megnyitó május 21-én, csütörtökön 19 órától lesz élő közvetítéssel az ETDK Facebook-oldalán. Köszöntőbeszédet mond dr. Soós Anna, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese, Hatos Attila, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke és Both Orsolya, a konferencia főszervezője. Dr. Gábor Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a BBTE Bölcsészettudományi Karának oktatója Dialektika és retorika a kora újkori magyar nyelvű hitvitairatokban címmel tart előadást. 

Május 22-én, pénteken kezdődnek az egyetemi hallgatók előadásai, amelyeket a Microsoft Teams felületen lehet követni. Minden előadónak 10-15 perc áll majd rendelkezésére, hogy ismertesse kutatását, annak eredményeit, emellett válaszoljon a zsűri kérdéseire. Az eredményhirdetés 23-án, szombaton 19 órától lesz, szintén élő adásban. A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára. A részletes programot az etdk.kmdsz.ro honlapon ismertetik az érdeklődőkkel. (közlemény)