2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A második Székelyföld Napok keretében a Bod Péter Megyei Könyvtár szervezésében Az olvasás védelmében címmel műhelybeszélgetésekre kerül sor.

A második Székelyföld Napok keretében (2011. június 3–10., www.szekelyfoldnapok.ro), a Bod Péter Megyei Könyvtár szervezésében Az olvasás védelmében címmel műhelybeszélgetésekre kerül sor pedagógusok, szülők, más érdeklődők részvételével. A rendezvényeken szó lesz az olvasás mai szerepéről, hasznáról, megnyilvánulási formáiról, a témakör újszerű megközelítéseiről, és bemutatásra kerülnek a budapesti PONT Kiadó témával kapcsolatos, a helyszíneken kedvezményes áron megvásárolható kiadványai.
Meghívottak: Szávai Ilona, a PONT Kiadó vezetője (témája: Védeni kell az olvasást?), Fűzfa Balázs, a Szombathelyi Egyetem docense (De mi lesz velünk az olvasás után?), Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem oktatója, a Magyar Olvasástársaság alelnöke (a fiatalok olvasási szokásairól: A kötelező olvasmánytól a szívesen olvasott könyvekig).
A rendezvény marosvásárhelyi helyszíne, időpontja: június 7., 18 óra, Marosvásárhely, Bod Péter Tanulmányi és Diakóniai Központ.