2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem játszották le az Erdőszentgyörgy – Szováta mérkőzést a labdarúgó 4. elitliga 8. fordulójában, miután a vendégcsapatban felütötte a fejét a koronavírus-járvány. 

Ez az idei bajnokság első találkozója, amelyet epidemiológiai okok miatt kellett elnapolni. 

A forduló egy másik mérkőzését, a 2. csoport rangadóját Radnót és Marosludas között szerdán rendezik.

A menetrend szerint lejátszott hat mérkőzésen nem született meglepetés. Az első csoportban a két marosvásárhelyi csapat uralma megkérdőjelezhetetlen, rivalizálásuk vélhetően csak a rájátszásban jut dűlőre. Ákosfalva hazai veresége következtében elveszítette a felsőházi helyet, és a Kinderrel marad versenyben, hogy ezt visszaszerezze. 

A második csoportban a szerdai találkozó két résztvevője mellett hárman vannak versenyben az utolsó felsőházi helyért. 

A bajnokság egyébként lassan az alapszakasz feléhez érkezett, szombaton lesz az első kör utolsó fordulója, majd rögtön a visszavágók következnek, ezekből az ősszel három fordulót játszanak le.


Eredményjelző

A labdarúgó 4. elitliga 8. fordulójának eredményei:

* 1. csoport: Marosvásárhelyi ASA – Marosoroszfalui Mureșul 8-2, Ákosfalva – ACS Marosvásárhely 0-3, Marosszentgyörgyi Kinder – Nyárádszereda 5-1. Az Erdőszentgyörgy – Szováta mérkőzést elhalasztották, Mezőrücs állt.

* 2. csoport: Dicsőszentmártoni Viitorul – Marosvásárhelyi Atletic 3-5,  Búzásbesenyői Înfrățirea – Kerelői Mureșul 0-2, Nyárádtői Unirea 2018 II – Mezőszengyeli Inter 5-0. A Radnót – Marosludasi Mureșul mérkőzést szerdán játsszák. A Marosvásárhelyi Academica Transilvania állt.