2022. augusztus 17., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ma és holnap játsszák a labdarúgó-Románia-kupa elődöntőjének visszavágóit, így eldől, hogy melyik két csapat mérkőzhet a serlegért a május 19-ei döntőben.


Fotó: FRFMájus 11., szerda, 19.30 (TV: DigiSport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Campionii FC Argeș – FC Voluntari (az első mérkőzésen: 0-2)


Bonyolult feladat vár a piteşti-iekre a saját pályájukon az FC Voluntari ellenében, miután az Ilfov megyei csapatnak sikerült megnyernie az első mérkőzést Rață és Armaș első félidőben szerzett góljával. A döntőbe jutáshoz a CFC Argeș-nek háromgólos sikerre, de legalább kétgólos különbséggel megnyert kilencven percre van szüksége ahhoz, hogy bár hosszabbításra tudja „menteni“ a meccset. Ebben a szezonban már termett babér a csapat számára mostani ellenfele rovására: 2021 októberében, az 1. liga 13. fordulójában 2-0-s győzelmet aratott riválisa otthonában, az Anghel Iordănescu stadionban, hazai pályán pedig, a bajnokságban döntetlenre, 0-0-ra ért véget a mérkőzés.

Ezzel szemben Liviu Ciobotariu Voluntari-ja 2017 után juthat újra döntőbe (öt éve az Astra ellen meg is nyerte azt). Semmi mást nem kell tennie, mint megvédeni az első fordulóban kiharcolt előnyt.


Május 12., csütörtök, 19.30 (TV: DigiSport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

CSU Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (az első mérkőzésen: 1-2)


A Románia-kupa maradt a CSU Craiova egyetlen lehetősége trófeát nyerni ebben a szezonban, miután az 1. ligás bajnokságban már eldőlt, hogy nem végezhet a harmadik helynél fennebb. Laurenţiu Reghecampf csapatának így nem lehet más célja, mint megfordítani az első mérkőzés eredményét, és zsinórban másodszor megnyerni a kupát. Ezzel nem mindennapi fegyvertényt hajtanának végre, hiszen az utolsó csapat, amelynek sikerült megvédenie címét a kupában, a Kolozsvári CFR 1907 volt, amely 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben győzött – sorozatban háromszor is.

Más kérdés, hogy mit szól ehhez a Sepsi OSK. Az egymás elleni mérkőzések eredménye ebben a szezonban inkább a háromszéki alakulatnak kedvez. 2021 szeptemberében 1-1 volt Craiován, majd idén év elején hazai pályán a székelyföldi együttes 3-1-re győzött. Mindezt egy újabb, ezúttal 2-1-es siker követte a Románia-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, amelyet Golofcának a hajrában szerzett góljával sikerült behúzni.