2021. június 18., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Egészségügyi Minisztérium közzétette azon egészségügyi állások összesítését, amelyeket a személyzeti újraosztás második fordulójában foglalhatnak el az átalakított kórházak alkalmazottai. Az első újraosztási kör után a szabad állások jegyzéke a www.ms.ro honlapon olvasható.
           Amint arról korábban beszámoltunk, a személyzet újraosztása három szakaszban zajlik. Az első körben, 2011. április 4–5-én, a megyén belüli munkahelyek közül választhattak az alkalmazottak. A megyei egészségügyi igazgatóságok április 7-i összesítése alapján eddig az időpontig a 2824 kérelmezőből, 2630-an kapták meg az átirányítási végzést.
           A második szakaszban, április 14–15. között, az eddigi munkahelyükkel szomszédos megyékben lévő szabad állások közül választhat a szakszemélyzet, ehhez a kérvényeket április 12-től lehet benyújtani a területileg illetékes egészségügyi igazgatóságon.
          A harmadik, zárószakszban, április 28–29-én országos újraosztás zajlik. Ebben a szakaszban az ország bármelyik megyéjébe átkerülhetnek az alkalmazottak – itt elsősorban azok az orvosok, főleg rezidensek érdekeltek, akik lakhe-lyükhöz közelebbi munkahelyet találtak.