2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A hatalom arra való, hogy éljünk, és ne visszaéljünk vele. Ehhez pedig bölcsesség, hit és emberség kell. Hiába öltözik valaki díszes oroszlánbőrbe, ha benne hiénaszív dobog.

MOTTÓ: Fenti világ csillag-tükre, üzenetet küld a Földre:

„Megtestesült szellem-ember, sorsod legyen édes teher!”

 

Kedves Olvasók!

Július 23-án, szombaton reggel 6 óra 57 perckor a Nap belépett az Oroszlán jegyébe. A nyár második asztrológiai és csillagászati hónapja a tűz fennhatósága alatt áll, és ez akkor is igaz, ha az elején gyanúsan sok eső áztatta a földet. A jegy szülöttei akkor érezhetik igazán jól magukat, ha uralkodhatnak. Ha kivívják maguknak az elismerést, és olyan élethelyzetbe kerülnek, ahol „felnéznek rájuk”. Szeretnének vezetni, mert megvan rá a tehetségük, és bevallva-bevallatlanul, a belső igényük és késztetésük. Ez a magas pozíció, sajnos, a mai világban nehezen megvalósítható. Hogy miért? Mert az emberek elveszítették azt a „képességüket”, hogy felnézzenek azokra, akik „fölöttük állnak”, akik többet tudnak valamilyen téren, akiktől tanulni lehet, akik bölcsebbek, vagy csak egyszerűen „többre vitték” az életben. Nem akarom védeni a „vezetőket”, mert sokan vannak azok, akik hatalmi pozícióból azonnal visszaélnek a „helyzeti előnyükkel”. Akik az uralkodás sötét oldalát választják. Könnyebb az anyag bűvöletébe beleragadni, és a sötét massza polipkarjaival ragaszkodni a mulandó tündökléshez. Egyszerűbbnek tűnik Dart Vaderré válni, és az elgépiesedett világ lélegeztetőgépére csatlakozni. Kihasználni mások gyengeségét, tudatlanságát, naivitását, jóindulatát. Biztos, önökkel is előfordult már ilyen. A szélhámos, a jellemtelen és a hernyó karakterű emberek, akiket megbabonáz a pénz áhítata, sajnos, közöttünk élnek. Ne aggódjanak, én is megéltem ilyenfajta tanítást. Kiadattam egy asztrológiai könyvet 2008-ban egy M. betűvel kezdődő kiadónál, aki olyan szerződést íratott alá velem, amit első könyves lelkesedésemben elnéztem. Van egy hibám és egy erényem egyben: jóhiszemű vagyok az embertársaimmal. Mit ad isten? A napokban rájöttem, hogy 2009-ben újra kiadta a könyvet, és annak ellenére, hogy részesedést ígért szóban, még az újra megjelenés tényét is elfelejtette közölni. Lehet, hogy nagyon elfoglalt ember, és utólag majd, ha eszébe juttatom ezt a kis mulasztást, rendezi a számlát. Az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

A hatalom arra való, hogy éljünk, és ne visszaéljünk vele. Ehhez pedig bölcsesség, hit és emberség kell. Hiába öltözik valaki díszes oroszlánbőrbe, ha benne hiénaszív dobog. Ahol a Nap megvilágítja az elmét, ott fényes gondolatok születnek, melyek fényes és igaz cselekedetek forrásaivá válnak. Ezt üzeni nekünk az Oroszlán jegye.

Két héttel ezelőtt részt vettem Hargitafürdőn a IX. életmódtábor első három napján. Jó volt látni és érezni, hogy sok ember nyitott a szellemi üzenetre. A spirituális keresők találkozása mindig felemelő érzés. Erdély szívében, a tisztaság és fenségesség szimbólumait hordozó hegyi üdülőben találkozott sok ott élő és nem ott élő magyar és székely, ezotériát kutató ember. Jó volt egymást meghallgatni, beszélgetni, tapasztalatot cserélni. Közösen épültünk és építettünk. Valamit adtunk magunkból, néhány magot elvetettünk, melyek reményeim szerint jó, termékeny földbe kerültek.

És szólnom kell pár szót arról is, hogy idén már másodszor hívtak meg előadást tartani Nyárádszeredába. Jó volt újra megtapasztalni ennek a kis, összetartó közösségnek a lelkesedését, nyitottságát. Megbizonyosodni arról, hogy egy jó beszélgetés többet ér, mint a délutáni vagy esti „kedvenc sorozat”.

Ha éreznek magukban elég fogékonyságot, kíváncsiságot és egy csöpp elszántságot, akkor szeretettel várom a kedves jelentkezőket az októberben immáron III. alkalommal induló asztrológiai iskolámba. Korra, nemre és vallásra való tekintet nélkül el lehet végezni ezt a hároméves, havi egy szombat délutánt felölelő szellemi utazást, mely hosszú távon gyakorlati segítséget nyújt a személyes boldogság megtalálásában. Hiszem és vallom, hogy a tudatos élet olyan lehetőség, mely bearanyozza sorsunk ösvényét. Tanításom gyakorlatba ültetett elmélet. Tapasztalat, mely a gyakorlás által tudássá válik. Egyéni tudássá, mert amikor a sorsesemények vizsgahelyzeteket teremtenek, mindenkinek döntést kell hozni. Döntést, mely újabb fejezetet nyit életünk könyvében. Ez a beavatás, mely mindenkire vár az Út kereszteződésénél.

Bővebb felvilágosítással az asztros@yahoo.com címen szolgálok. És ugyanide várom kéréseiket, kérdéseiket, megjegyzéseiket a rovattal kapcsolatban. Ne feledjék megírni a születési adatokat! Vigyázzanak egymásra!