2022. augusztus 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mottó: „A fény mindig utat mutat

annak, ki a mélyben kutat.”

Kedves Olvasók!

Idén július 21-től augusztus 23-ig tartózkodik a Nap a hagyomány szerinti legerősebb helyén: az Oroszlán jegyében. Időjárás szempontjából a nyár legforróbb periódusa kezdődik. Ajánlatos kihasználni nyaralási, pihenési lehetőségeinket július végéig, mert az égi planétaállások augusztustól egy nehezebb, feszültebb időszakot jeleznek. Ha nyitott és kíváncsi szemmel fürkésszük a világban zajló eseményeket, folyamatokat és tendenciákat, akkor ez sajnos várható. Amióta a szomszédunkban elkezdődött ez a proxy háború, az Európai Unió vezető politikusai folyamatosan hozzák a rosszabbnál rosszabb, irracionális döntéseket. Addig feszegetik a húrt, amíg a lakosság a türelmét elveszíti, és elsöpri őket kényelmes bársonyszékeikből. 

Világgazdasági gigaválság, megállíthatatlan inflációs fellegek sötétítik el világunk horizontját. Amikor 2018-ban az Uránusz belépett a Bika jegyébe, jeleztem, hogy a világ nem ússza meg az anyagról és a biztonságról alkotott álomképének radikális megváltozását. Ez a folyamat felgyorsulni látszik, és 2026-ig jó eséllyel le is zajlik. Amiatt, hogy a modernitás oltárán feláldoztuk a tradíciót, kényelmünk és mohóságunk rabszolgái lettünk, és felszálltunk arra a „vágy” üzemanyaggal hajtott járműre, amely a jólét csalfa jelszavával elindult a kiszolgáltatottság feneketlen szakadéka felé. Az ipari forradalom, mint minden ünnepelt forradalom, tévútra vezette a társadalmakat, előrevetítette a haladás délibábszerű vágyképeit, a szirupos rózsaszínű utópiát, miszerint a villamosítás, az elektronika, a gépgyártás, majd a számítógépek, a robotika és a mesterséges intelligencia elhozzák a gondtalan, boldog jövőt. A földi igazságosság, a demokrácia elhazudott, hamis mérföldes csizmájában úgy és ott rúg bele az emberekbe, ahogy és ahol éppen kedve szottyan. Most tulajdonképpen ez zajlik. És mindig is ez zajlott. A világ anyagi vagyonának a felét a lakosság leggazdagabb egy százaléka birtokolja. Megválaszolhatatlan az a kérdés, hogy ki(k) vezetik a világot? Ki dönt a világunk meghatározó kérdéseiben? A háttérhatalom, amely még a létezését is tagadja? És e „nem létezőket” ki irányítja? Ki a legfelsőbb döntéshozó? Az világosan látható, hogy a kinevezett, „megválasztott” vezetők csak kirakati figurák. Végrehajtók. Kenyéradók? Segítők? Ellenségek? Mindenki eldöntheti hite és tapasztalata szerint.

A Nap az asztrológiában a fensőbbséget képviseli. A vezető is napszimbólum, akinek a teremtés lenne a dolga, és az, hogy segítse az életet, a gyarapodást és a boldogulást. Másokért kellene uralkodjon, fenntartva a rendet „Isten segedelmével”. Az eskü vége többnyire úgy fejeződik be mifelénk, hogy Isten engem úgy segéljen. Úgy is fogja segíteni. Mert amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. A sorsot senki sem cselezheti ki. Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Se többet, se kevesebbet. A világot senki sem képes megváltoztatni. Az a kollektív tudatszint, amely mára kialakult, mindent meghatároz. Ezért tartunk ott, ahol. Az emberiség vágyvezérelt haszonállatcsordái jókat ennének, innának és szórakoznának. A 21. század villanypásztorai pedig minden erőfeszítést mellőzve terelgetnek az anyagi kiszolgáltatottság csillámporos lejtőin. Bárcsak felébrednénk ebből a fokozódó rémálomból, és észhez térnénk, amíg még nem késő!

Vigyázzanak magukra és egymásra! 

Véleményüket, gondolataikat megírhatják az asztros@yahoo.com címre.