2022. augusztus 16., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mottó: „A fény mindig utat mutat

annak, ki a mélyben kutat.”

Kedves Olvasók!

Idén április 20-tól május 21-ig tartózkodik a Nap a Bika jegyében. A természet szépsége, a virágok színpompája eluralkodik mifelénk. A bipoláris világ magában hordozza mindennek az ellentétét, megjelenítve a másik oldalt. A szép determinálja a csúnya létét, ahogy a béke sem más, mint felkészülés a háborúra. 

A Bika jegyben született ember biztonságot szeretne. Ez a vágy mindannyiunkban él, már csak azért is, mert a bizonytalanság olyan lelkiállapotot okoz, amiben nem érezhetjük jól magunkat. És mint már oly sokszor tettem rá célzást, a mai világ történései a stabilitásunkat és nyugodt életvitelünket torpedózzák meg. Manapság a világban pont a Bika józan paraszti esze a legnagyobb hiánycikk. Úgy tűnik, mintha a döntéshozók nem látnák a fától az erdőt. Vagy a megoldás helyett politikai szembekötősdit játszanának az európai adófizetők pénzén. Miután a Covid-őrülettel leterítették a világgazdaságot, mi, az emberiség optimistább részéhez tartozók azt hittük, hogy látszik a fény az alagút végén. Aztán kiderült, hogy az alagútban megjelenő fény nem más, mint az orosz–ukrán háború kezdete. A vírusszakértők átálltak katonai szakértőkké, és az internet világában ez pillanatok alatt meg is valósult. Mindenkinek van erről is véleménye, és ez így van jól, még akkor is, ha „a kutya ugat, és a karaván halad”. A tények azonban makacs dolgok, bár az irracionalitás világuralma olyan filmet rendez, amilyenre bőségesen megvan a producerideológusok pénze. A hamisított valóság versus valós valóság összecsapása is vehemensen zajlik. Ha igaz, a fényességes Nyugat már készülődik a világnyomorra. Javaslatok hangzanak el arra, hogy csak maximum öt percig zuhanyozzon a lakosság, nyáron 27°C alá ne hűtsék a lakást, mert a klíma ugyebár sok áramot fogyaszt. Télen pedig ne fűtsenek 18°C fölé, és vegyenek fel még egy pulóvert, mert ugyebár „gáz van”, amikor gáz nincs. Ezek az ijesztgetések a felkészítő tanfolyamok a túlélésre, merthogy az oroszokat előbb-utóbb azzal is büntetni kell, hogy nem vesz tőlük Európa földgázt és kőolajat. A szankcióknak nevezett büntetés tulajdonképpen azt eredményezheti, hogyha valamilyen csoda folytán nem kötnek békét, az európai vezetők saját polgáraikat fogják megnyomorítani. Erre halad a világ, aki nem hiszi, menjen el bevásárolni, vagy nézze meg a villany- és gázszámláját.

Sem a Nyugat, sem a magyar ellenzék nem érti, hogy miként nyert a Fidesz, újra kétharmados többséggel. Pedig a képlet egyszerű: az emberek békét és biztonságot szeretnének, és ezt az ajánlatot csak a magyar kormány tudta hitelesen képviselni. Ezért kapott olyan felhatalmazást határon innen és túlról a magyar nemzet nevű közösségtől, amilyen még nem volt a rendszerváltozás utáni magyar történelemben. 

A Bika legmagasabb szintű megélése: a hit őrzője. Nehéz időket élünk, az tény. De csak összetartással, egymás segítésével fogunk tudni egyről a kettőre jutni.

Vigyázzanak magukra és egymásra! 

Véleményüket, gondolataikat megírhatják az asztros@yahoo.com címre.