2021. szeptember 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mottó: „A fény mindig utat mutat

annak, ki a mélyben kutat.”

Idén augusztus 22-től szeptember 22-ig tartózkodik a Nap a Szűz jegyében. Beléptünk a nyár utolsó harmadába. Meleg volt, néha kánikula, és a vírusmizéria is alább hagyott. Ránk fért a pihenés és a viszonylagos nyugalom. Túl vagyunk a „maszkos olimpián” is, az elhalasztott, de nem elszalasztott izgalmakon. Ki-ki szurkolhatott kedvencének, legyen az pórnép vagy mogul, a tv képernyője mögül. Nézegettük sportolóinkat, a fanatikusabb részünk dacolva az éjszakai alváshiánnyal. Megállapíthattuk újra, hogy jó magyarnak lenni, sportolóink becsülettel helytálltak. 

Kissé elmaradtak a várakozástól a gender útvesztőjébe került sportolók, de a férfi hősök és amazon hölgyek teljesítménye sok esetben örömmel töltötte el a szívünket. Tokióban nem volt szivárvány, és a térdepelés sem hódított, de az összetett kéz és a keresztvetés gyakori látvány volt azok körében, akik feljutottak a bajnoki dobogóra. Reménnyel tölthet el az, hogy fegyelemmel, szorgalommal, kitartó munkával a legnehezebb akadályokat is le lehet győzni. Ezt a tanulságot érdemes levonni, majd alkalmazni, amikor szükségünk lesz rá.

A Szűz egyik legnagyobb erénye a racionalitása. A föld elem képviselői közül ő az egyetlen, aki változtatni tud és igyekszik is megalkotni azt a rendszert, mely biztosítja a jólétét. Megtartani, ami fontos, és elvetni azt, ami lényegtelen: ez a jövő záloga. Kerüli az érzelmeket, mert azok bezavarnak a józan életvitelébe. Elmerül a legapróbb részletekben, ő a született minőségellenőr. A kritikus. Meglátja más szemében a szálkát. Saját magával megbocsátóbb, de ki nem az, aki rendelkezik egészséges éntudattal? Ő a legjobb és legmegbízhatóbb munkaerő. Bírja és szereti, ha új feladatokat kap, és ezeket igyekszik is maximálisan elvégezni. A Szűz-érdekeltségű embertársaink körében a legelterjedtebb az egészséges életmódra való törekvés. Mivel ez a mindenkori ember megoldatlan, illetve erőfeszítéseket igénylő tevékenységhalmaza, érdemes megvilágítani néhány gondolat erejéig ezt a problémát. Az egészség nem más, mint az egység meglelése. A fizikai síkon, az ellentétek földi dimenziójában az egyén teljessége csak ideig-óráig megélhető. A megoldás a harmonikus kapcsolódásokban keresendő egy ellentétes nemű emberrel, ahol a férfi és női energiák kiegészítik egymást. Tévút a nemek harca, a „ki fontosabb” kérdésköre, mert az a valóság, hogy egyik fél sem létezhet a másik nélkül. Mivel ezt sokan nem értik, és felülnek némely hamis ideológiák vágyvillamosára, konfliktusba keverednek, feszültségek alakulnak ki, amik a helyes levezetés nélkül halmozódnak, elfojtódnak és besűrűsödnek. Az egó hazudik önmagának, igyekszik kényszeresen megfelelni a tükörnek, a világ külső visszajelzéseinek. Olyasmit is megteszünk, ami ellen a belső énünk tiltakozik. A bevett, megemészthetetlen cselekedeteink, melyeket megfelelési kényszerünk eredményez, egy önmagunk ellen forduló energiát, egy belső görcsöt, egy elakadást generál. Így születnek a tünetek és a betegségek. Ahelyett, hogy komolyan vennénk a jelzéseiket, és megoldanánk az igazi problémáinkat, gyógyszerekkel, gyógynövényekkel és divatos csodaszerekkel nyomjuk még mélyebbre őket. Ezért, ha időlegesen le is győzzük a tüneteinket, a betegség mint jelzés nagyobb intenzitással fog jelentkezni, mert eljön az idő, amikor a szőnyeg alá söprés és a struccpolitika már nem válik be.

Mi, asztrológusok, és reményeim szerint mind többen gondoljuk úgy, hogy a tudatos élet és egészséges életmód annyit jelent, hogy felvállaljuk a sorsfeladatunkat, és akkor is tesszük a dolgunkat, ha néha egy-egy esemény letörli egónk önelégült mosolyát. Az analógiás gondolkodás eligazít tudatos életünk ösvényein. Ezt a szimbólumnyelvet használja az asztrológia, és ezért nevezték az ókorban királyi tudománynak. 

Vigyázzanak magukra és egymásra! 

Véleményüket, gondolataikat megírhatják az asztros@yahoo.com e-mail-címre.