2021. október 24., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mottó: „A fény mindig utat mutat

annak, ki a mélyben kutat.”

Kedves Olvasók!

Idén április 19-től május 20-ig tartózkodik a Nap a Bika jegyében. A tavasz középső hónapja a természetet a legszebb ruhájába öltözteti. A színek szépsége szemünket gyönyörködteti, a madarak boldog csivitelése zene fülünknek. Minden gyarapszik, virágzik, illatorgiák kényeztetik orrunkat. Ez a periódus azokat, akik kellő érzékenységgel rendelkeznek, tulajdonképpen az érzékek birodalmába csábítja.

A Bika jegyű ember számára semmi sem lehet fontosabb, mint a biztonság és a stabilitás megteremtése. Az elmúlt bő egy esztendő pont ezt a vágyunkat torpedózta meg. A Föld legtöbb államában súlyos recessziót teremtett a Covid–19 által generált kuszaság, fejetlenség és félelem. A világ legnagyobb gazdasági válságának kellős közepén vagyunk, mely kihatással van és lesz is a legtöbb földlakóra. Az anyagi veszteség asztrológiai nyelven negatív Bika-tanítás. Ha feltennénk a kérdést, hogy van-e pozitív tanítás is, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs. Valahogy az emberi természet úgy van megalkotva – s ide soroljuk a modern emberiség nagy többségét –, hogy a jóból képtelen tanulni. Amikor valami jó ér, akkor pillanatnyilag örülünk, de ugyebár a jó dolgok „járnak nekünk”. Amikor valamilyen veszteség ér, akkor pedig pechesek, szerencsétlenek, áldozatok vagyunk, ahelyett hogy elgondolkoznánk, hogy mi miért történik velünk. Pedig minden esetben létezik ok-okozati összefüggés, még akkor is, ha ezt az egónk hárítja. Remélem, a kedves Olvasó a másik kategóriába tartozik, abba, aki belátja, hogy az életében megjelenő problémákat, nehézségeket, veszteségeket mindenki saját magának okozza egy-egy múltbéli döntésével. Azt kell tudnunk, hogy a magasabb szempontok, nevezzük nevén: az isteni törvények működnek még akkor is, ha ezt sok esetben képtelenek vagyunk felismerni. A keleti népek többsége hisz a karma igazságában, miszerint: akár jó, akár rossz cselekedeteket hajtunk végre, a jutalom vagy büntetés utol fog érni előbb-utóbb. Másként fogalmazva, ha rendeltünk és fogyasztottunk egy vendéglőben, akkor a pincér ki fogja hozni a számlát, amit rendezni kell.

A világ – főleg a médián csüngő emberiség – elveszítette a biztonságát. Amikor valaki nyugtalan és fél, akkor szokta a legrosszabb döntéseket meghozni. Ilyenkor a leginkább manipulálható, megvezethető, becsapható. Pedig most kellene józan paraszti ésszel átgondolni, hogy mi is történik velünk valójában. Ki okozta nekünk ezt a bizonytalanságot, kinek állt érdekében feldúlni a nyugalmunkat? És mi az, amit ez a kellemetlen élethelyzet megtanít számunkra? Mostanában rendeződni látszik a helyzet. A gyógyszercégek felpörgetik a termelésüket, és előbb-utóbb mindenki hozzájut a hőn áhított vakcinájához. Talán már az ikrek havában valamiféle új rendszer is kialakul.

A Bika-ember kedvenc tevékenységei a szerzés és a gyűjtögetés. Valahol – mivel a földi létben a fizikai síkon éldegélünk – mindannyiunknak viszonyulnunk kell az anyagiakhoz, a tárgyakhoz. Érdemes lenne átgondolni és újratervezni az életünket. Mi az, amire valóban szükségünk van, és mi az, amit nem használunk, csak ott pihen valamelyik szekrényünk mélyén? De rendet tehetünk a kapcsolatainkban is. Kik fontosak, kire számíthatunk, és ki az, akitől jobb, ha elbúcsúzunk? A tavasz a megújulás évszaka. A megújuláshoz az kell, hogy helyet teremtsünk annak, ami valóban fontos számunkra testi-lelki-szellemi szinten. 

Vigyázzanak magukra és egymásra! 

Véleményeiket, gondolataikat megírhatják az asztros@yahoo.com e-mail-címre.

Illusztráció