2020. október 25., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Ferencváros labdarúgócsapata leigazolta az amerikai utánpótlás-válogatott balszélsőjét, Zyen Jonest. Az Egyesült Államokban született 20 éves szélső hazájában és a német élvonalbeli Schalke U19-es együttesében is futballozott. Először az FTC II-ben kap majd lehetőséget.

Jones 18 évesen szerződött át Európába, ahol a német elsőosztályban szereplő Schalke 04 utánpótláscsapatának tagja lett. Egy idényt töltött az együttesnél, amellyel négy csoportmeccsen szerepelt az UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az ifi BL-ben, emellett pedig játszott az U19-es Bundesligában is. Bajnokin háromszor talált a kapuba, illetve két gólpasszt is kiosztott.

Az európai idény után – 2019 áprilisában – Zyen Jones visszatért az Egyesült Államokba, ott megkötötte első profi szerződését, a Charlotte Independence labdarúgója lett.

Jones 2016 és 2018 között az Egyesült Államok három korosztályos csapatában is szerepelt: az U17-ben 14 meccsen ötször volt eredményes. Később háromszor szerepelt az U19-es, egyszer pedig az U20-as válogatottban, ám gólt nem szerzett. Az édesapja jamaicai, ezért felnőttként akár Jamaica nemzeti csapatában is számíthatnak rá.

Fotó: Fradi.hu