2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Angyalok a városban

Az „angyalok a városban” újra szárnyra kelnek – értesített Baranka Katalin, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szociális munkás szakának másodéves hallgatója, aki párjával, Kovács Lajos-Alpárral és volt iskolája, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Líceum önkéntes diákjaival adománygyűjtést szervez. 

Céljuk az, hogy a Szent Erzsébet Társulás Pál atya által vezetett gyermekotthonában ünnepi hangulatot teremtsenek karácsonyra. Az adományokból egy-egy pár cipőt szeretnének vásárolni az otthon lakóinak, valamint fedezni a karácsonyi ünnepi vacsora költségeit.

Ezt megelőzően a római katolikus iskola önkénteseivel és a gyermekotthon lakóval közös tevékenységeket szerveznek.

Az adományok összegyűjtése érdekében húsz üzletben gyűjtődobozokat helyeznek el. Önkénteseik a templomba járókat is megkérik, hogy támogassák az angyaljárást. A jó szándékot az önkéntesek és a gondozottak bevonásával készített mézeskalács figurákkal és képeslapokkal fogják meghálálni. 

„Tudjuk, hogy nem segíthetünk mindenkin, de most mindenki segíthet valakin. Minden adományt szívesen fogadunk, mert a megpróbáltatás, a világjárvány sújtotta időszakban összefogással, nyitott szívvel és segítő kézzel sikerülni fog, hogy 30 gyerek arcára mosolyt varázsoljunk” – reménykedik az adománygyűjtés szervezője, aki középiskolás önkéntesként maga is részt vett hasonló tevékenységben.