2020. január 25., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A védőnői tevékenységet népszerűsítő egynapos szakmai programot szervez Marosvásárhelyen a Magyar Védőnők Egyesülete szeptember 19-én, csütörtökön. Az eseményre a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus éve, a külhoni magyar gyerekek éve keretében kerül sor, partnerségben a Studium-Prospero Alapítvánnyal és a Védem Egyesülettel a Forradalom utca 8. szám alatti Studium-Prospero Kulturális Központban.

A foglalkozások során a Magyar Védőnők Egyesülete a magyarországi védőnői területen bevált jó gyakorlat átadásával kívánja támogatni a marosvásárhelyi szakembereket. 

A rendezvényre gyermekegészségügyi prevenciós munkában dolgozó kollégákat – elsősorban orvosokat, asszisztenseket, szülésfelkészítéssel foglalkozó szakembereket, szociális munkásokat, pszichológusokat, orvostan- és asszisztensképzős hallgatókat, gyermekegészségügyi prevencióban érdekelt pedagógusokat várnak, illetve a délelőtti foglalkozásra gyermeket tervező, várandós kismamákat. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a vedem@vedemegyesulet.ro e-mail-címen szeptember 18-áig.

A védőnői tevékenységgel egy-egy gyakorlati foglalkozás – várandósgondozás, illetve közösségi egészségnevelés 14-18 éves korosztály számára – keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők, és a Magyar Védőnők Egyesületének előadói a mindennapi tevékenységben hasznosítható módszertani ismereteket is átadnak. A gyakorlati foglalkozásokat kerekasztal-beszélgetések követik.

A program végén a részt vevő szakemberek megkapják a bemutatott témák háttéranyagát, oktatásmódszertani dokumentumait.

A szervezők szívesen fogadják, ha a jelentkezők megküldik azokat a témákat, amelyek érdekelnék őket, és ezek a kerekasztal-beszélgetés során részletesen megvitatásra kerülhetnének. Témajavaslataikat, kérik, küldjék el vedem@vedemegyesulet.ro e-mail-címre. A rendezvény részletes leírását és programját az érdeklődők megtaláljáka www.studium.ro honlapon. 

Forrás: családhalo.hu