2019. december 14., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 190 meghatározatlan időre szóló állásból szerdán 96 helyet töltöttek be eredményeik sorrendjében azok a pedagógusok, akik megírták a hetes általánost. A 688 vizsgázóból 301 pályázó érte el a választásra feljogosító jegyet. Összesített eredményük csökkenő sorrendjében választhattak az üres állásokból, de szokás szerint nem mindenki talált olyant, ami az igényeinek megfelelt volna, ezért 94 katedrát helyettesítő tanárokkal fognak betölteni. 

Korábban ismertettük, hogy a magyar tagozaton a legnagyobb versengés a tanítói és óvodapedagógusi állásokért volt, a három óvónői állásra 66-an, a két tanítói katedrára 43-an pályáztak. Amint Kovács Júlia, óvodákért felelős tanfelügyelő elmondta, a marosvásárhelyi 15-ös számú óvodát 9,40-es átlagot, a Romulus Guga iskolához tartozó hidegvölgyi óvodát 9,27-es általánost, a Héjjasfalva községhez tartozó szederjesi óvodát 9,27-es átlagot elért óvónő választotta.

A két tanítói állásra 43-an pályáztak, a besei iskolában, valamint a makfalvi iskolában meghirdetett katedrákat ugyancsak 9-esen felüli átlaggal foglalták el – tájékoztatott Fejes Réka, tanítókért felelős tanfelügyelő.