2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Csíkcsicsói Leadbirds rendezésében, Csíkszeredában játszották a romániai nem hivatalos floorball-liga második fordulójának mérkőzéseit. Ezen a tornán is két-két találkozón léptek pályára a csapatok. A Marosvásárhelyi Red Arrows, akárcsak a hazai rendezésű első fordulóban, ezúttal is mindkét találkozóját megnyerte. Ha a Sepsi Vikings elleni győzelmet akár borítékolni is lehetett volna, a Csíkszeredai Floorball Klub elleni meccs már kétesélyes volt, hiszen ha nem is az ellenfél volt a szervező, mégis hazai pályán játszott. A marosvásárhelyi csapat ehhez képest a Vikings ellen alig egy góllal, 4-3-ra nyert, míg Csíkszeredát viszonylag simán, 4-1-re verte meg.

Két forduló és csapatonként négy-négy mérkőzés után a Red Arrows az egyetlen a hat együttes közül, amely eddig valamennyi összecsapását megnyerte, és ennek köszönhetően 12 ponttal vezeti a tabellát.

A folytatásban a bajnokság minden csapata rendez egy-egy kétmérkőzéses fordulót, a rájátszás találkozóinak, amelyeken a végső bajnoki rangsor is eldől, Csíkszereda ad majd otthont. 

Fotó: Nagy Tibor (archív)


Eredményjelző

A floorball-bajnokság második fordulójának számító csíkszeredai torna eredményei: Csíkcsicsói Leadbirds – Sepsiszent-

györgyi Sepsi Vikings 9-3, Marosvásárhelyi Red Arrows – Csíkszeredai FK 4-1, Székelyudvarhelyi Floorbulls – Székelyudvarhelyi Black 69 4-2, Sepsi Vikings – Red Arrows 3-4, Csíkszereda – Black 69 4-2, Leadbirds – Floorbulls 3-4.

A tabella: 1. Red Arrows 12 pont, 2. Floorbulls 9, 3. Black 69 6 (+7), 4. Csíkszereda 6 (+5), 5. Leabirds 3, 6. Sepsi Vikings 0.