2020. július 10., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az UEFA-nál napirenden van egy B terv a Bajnokok Ligája folytatására, miszerint a negyeddöntőtől a döntőig Portugália adna otthont a tornának.

Az Európai Labdarúgó-szövetség nem mondott le a rendezésről, kezdve a félbeszakadt nyolcaddöntőkkel. A kieséses szakasz hátralévő mérkőzéseit augusztus 4-e és 29-e között rendeznék.

A B terv abban az esetben lépne életbe, amennyiben ez nem kivitelezhető. A Mundo Deportivo szerint nyolcas döntőt rendeznének Portugáliában, a párharcok egy mérkőzésből állnának, lehetséges hosszabbítással és tizenegyespárbajjal.

Ez a verzió nemcsak a mérkőzések számát redukálná, de az utazást is minimálisra csökkentené.

A koronavírus-fertőzöttség szempontjából Portugália a kevésbé érintett országok közé tartozik, stadionjai viszonylag újak, és semleges terület is, ugyanis már nincs talpon portugál klub a BL-ben.

Az ugyanakkor már szinte biztos, hogy a Covid–19-világjárvány miatt az UEFA elveszi Isztambultól a BL-döntő rendezését. A The New York Times szerint ugyancsak Lisszabon lehet a helyszín. Ha ez így lesz, akkor Isztambul egy későbbi időpontban rendezheti meg a finálét.

A lisszaboni Luz Stadion. Fotó: EPA


Eredményjelző

Német Bundesliga, 27. forduló: Wolfsburg – Dortmund 0-2, Mainz – Lipcse 0-5, Mönchengladbach – Leverkusen 1-3, Bayern München – Frankfurt 5-2, Freiburg – Bréma 0-1, Paderborn – Hoffenheim 1-1, Köln – Düsseldorf 2-2, Schalke – Augsburg 0-3, Hertha BSC – Union Berlin 4-0; 28. forduló: Dortmund – Bayern München 0-1, Bréma – Mönchengladbach 0-0, Leverkusen – Wolfsburg 1-4, Lipcse – Hertha BSC 2-2, Union Berlin – Mainz 1-1, Frankfurt – Freiburg 3-3, Düsseldorf – Schalke 2-1, Hoffenheim – Köln 3-1, Augsburg – Paderborn 0-0; 29. forduló: Paderborn – Dortmund 1-6, Köln – Lipcse 2-4, Freiburg – Leverkusen 0-1, Wolfsburg – Frankfurt 1-2, Schalke – Bréma 0-1, Mainz – Hoffenheim 0-1, Bayern München – Düsseldorf 5-0, Hertha BSC – Augsburg 2-0, Mönchengladbach – Union Berlin 4-1. Az élcsoport: 1. Bayern München 67 pont, 2. Dortmund 60, 3. Lipcse 58.