2021. június 20., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem előfelvételi tájékoztatója

A marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem előfelvételit hirdet az Orvostudományi, Fogorvos- tudományi, Gyógyszerészeti, Műszaki, Petru Maior Bölcsészettudományi, valamint a Közgazdaság- és Jogtudományi Kar keretében működő, 2021. szeptemberben induló 3 és 4 éves képzési szakokra. 


Fotó: Nagy Tibor (archív)


Előfelvételi vizsgára beiratkozhatnak a 2021-ben érettségiző középiskolások (XII. osztályosok), azok, akik az előző évekből érettségi diplomával rendelkeznek, valamint azok, akik második egyetemként szeretnék ezeket a képzéseket választani. A jelentkezők beiratkozása kizárólag a felvételire létrehozott online platformon történik. 

A 2021. szeptemberben induló 3 és 4 éves magyar nyelvű oktatási programok: 

Az Orvostudományi Kar keretében működő, a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség (ARACIS) által akkreditált, 4 éves ÁLTALÁNOSASSZISZTENS-KÉPZÉS. 

A Műszaki Kar keretében a Romániai Felsőoktatás Minőségét Biztosító Ügynökség (ARACIS) által jóváhagyott 3 éves INFORMATIKAKÉPZÉS. 

Az előfelvételivel kapcsolatos információk, az eljárás szakaszai, a teendők és a határidők (az előfelvételi kalendáriuma), a pontkiszámítás, a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok és a MOGYTTE előfelvételire meghirdetett összes oktatási programja elérhető az egyetem honlapján (https://adminfo.umfst.ro/).

A marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem felvételi irodája