2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A veretlen listavezetőt fogadta a Nyárádtői Unirea 2018 a labdarúgó 3. liga 8. fordulójában. Nem csak ez ambicionálta azonban a hazaiakat, hanem az is, hogy előtte két vereséget szenvedtek, és tudták, hogy zsinórban a harmadik kudarc nagyon visszaveti őket. Ezért az első félidőben meglepték a harmadosztály szintjét jóval meghaladó játéktudású kerettel rendelkező vajdahunyadiakat. 

A nagyobb technikai s taktikai tudás azonban ezzel együtt is érvényesült.

Kiegyensúlyozott kezdés után az első tíz percet-negyedórát követően a vajdahunyadi térfélre költözött a játék. Toboșaru lövését Bucur blokkolt fejese, majd Aldea kapura csavart szöglete követte. 

A 23. percben Astafei centiméterekkel maradt le Istrate beadásáról az ötösön, ám a hazai fölény az 28. percben vált észlelhetővé az eredményjelzőn. Egy szöglet után a védők nem tudtak felszabadítani, a fejelni érkezett középhátvéd Bucur pedig fordulásból a kapu irányába küldte a labdát. Nem volt erős vagy nagyon helyezett lövés, de annyira meglepte Leftert, hogy már nem tudta megakadályozni a gólt (1-0). A vezetés megszerzése után Nyárádtő megpróbálta növelni az előnyét, de a félidő utolsó perceire a vendégek váltak veszélyesebbé. Miután Arnăutu lemásolta Astafei helyzetét, és képtelen volt öt méterre átvenni a beadást, a 41. percben Herghelegiu tört be a jobb oldalon, és a Galac mezében országos bajnoki címmel is rendelkező Laurențiu Buș hatalmas rutinnal mozgott a védőkkel ellenkező irányba, kapta is a 11-es pont tájékán, ahonnan könnyen a hálóba talált (1-1). Szünetig Feiernek még kétszer kellett bravúrral közbeavatkozni.

A második félidőben Vajdahunyad folytatta az ostromot, és 16 perc alatt gyakorlatilag lezárta a meccset. 

A 48. percben Arnăutu fejese vette be a hazai kaput (1-2), az 57. percben pedig ismét Buș csillogtatta meg a tapasztalatát, amikor kicselezte a védőjét, és balról éles szögből a hosszúba küldte a labdát (1-3), míg a 61. percben egy kipattanóból Mogoș 30 méterről vágta rá elemi erővel, és a labda a kapufa mellett vágódott a hazai hálóba (1-4).

Ekkor visszavonulót fújt az éllovas, így ismét Nyárádtő támadhatott többet, de nem sok eredménnyel. A legnagyobb lehetőséget Hăjmășan hagyta ki, aki két méterről sem tudta eltalálni a kaput, míg Vajdahunyad ellenakciókból veszélyeztetett. A házigazdáknak végül a 85. percben sikerült szépíteniük, Lefter hatalmas hibáját követően: a vajdahunyadi kapus a tizenhatos vonalán álló Hăjmășannak passzolt, utóbbi pedig előbb kicselezte a hibáját javítani érkező hálóőrt, Astafei elé tálalt, aki közelről szépített. Semmi egyéb említhető eseményre azonban a továbbiakban már nem volt idő.

A vereség ellenére Nyárádtő továbbra is a felsőházi rájátszást jelentő 4. helyen marad, és a hétvégén a Szászrégenben meglepő módon idei első győzelmét szerző Kolozsvári Sănătatea otthonában próbálhatja megszakítani negatív sorozatát.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 8. forduló: Nyárádtői Unirea 2018 – CS Vajdahunyad 2-4 (1-1)

Nyárádtői labdarúgópálya. Vezette: Cristian Moldoveanu (Sepsiszentgyörgy) – Recsenyédi Hunor (Sepsiszentgyörgy), Kopriva Tamás (Nagykároly). 

Ellenőr: Liviu Enciu (Brassó), Flavius Burdea (Fogaras).

Sárga lap: Astafei (54.), Iuga (76.), Bucur (89.), illetve Jairo (13.), Bedea (77.), Christian (83.), Lefter (84.), Vlad (86.).

Gólszerzők: Bucur (28.), Astafei (85.), illetve L. Buș (41., 57.), Arnăutu (48.), Mogoș (61.).

Nyárádtő: Feier – Bârsan (87. Cârloanță), Aldea (78. Birtalan), Bucur, Pop, Iuga, Toboșaru (87. Moldovan), Săvoaia (56. Ganea), Istrate, Culda (56. Hăjmășan), Astafei.

Vajdahunyad: Lefter – Jairo, Garrutti (46. Iacob), Vlad, Trășcan, Mogoș, Giura (46. Christian), Simon (68. Da Mota), Herghelegiu, L. Buș (69. Bedea), Arnăutu (79. Dumitru).


Eredményjelző

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 8. forduló: Tordai Sticla Arieșul – Beszterce-Naszódi Gloria 2018 4-2, Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Sănătatea 0-2, Nyárádtői Unirea 2018 – CS Vajdahunyad 2-4, CS Marosújvár – Gyulafehérvári Unirea 1924 3-1, Kudzsiri Metalurgistul – Kolozsvári Viitorul 3-0.