2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

lehetséges ellenfelei a Konferencia Liga-selejtezőben

A Puskás Akadémia belga vagy norvég, az Újpest pedig svájci vagy albán csapattal találkozhat a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A felcsúti együttes a nyitókörben a finn Inter Turkut búcsúztatta, és a második fordulóban a lett FK Rigas FS csapatával mérkőzik meg.

Ha a második akadályt is sikerrel veszi Hornyák Zsolt alakulata – amely története során először nyert párharcot a nemzetközi kupaporondon –, a belga Gent és a norvég Valeranga párharcának győztesét kapja.

Az Újpest FC a MOL Magyar Kupa nyerteseként az első körben nem lépett pályára, a második fordulóban pedig a liechtensteini Vaduzzzal találkozik. Amennyiben túljut riválisán, a svájci FC Basel és az albán Partizani összecsapásának továbbutójával kerül össze.

A román csapatok közül a FCSB-nek a Sahtar Karagandin kell túljutnia a második körben, siker esetén a következő ellenfél az ukrán Kolos Kovalivka. A CSU Craiova az Anderlechttel csatázhat a főtáblára kerülésért folyó selejtezőben, amennyiben előtte lelépteti az albán KF Lacit. A Sepsi OSK-nak sem lesz könnyű dolga, ha túljut a szlovákiai Spartak Nagyszombat együttesén: ez esetben a montenegrói Sutjeska Niksic és az izraeli Maccabi Tel-Aviv párharcának győztesével találkozik majd.

A harmadik fordulós ütközetek első mérkőzéseit augusztus 5-én, a visszavágóit pedig 12-én rendezik. A főtáblára kerüléshez még egy további párharcot kell megnyerni.

Eredményjelző

1. liga, 1. forduló: Aradi UTA – Konstancai Farul 0-0, Bukaresti Rapid – Chindia Târgovişte 1-0, Bukaresti Dinamo – FC Voluntari 3-2.
Az élcsoport: 1. Sepsi OSK 3, 2. Kolozsvári CFR 3, 3. Dinamo 3, 4. Rapid 3, 5. Medgyes 3, 6. CSU Craiova 3.

A Puskás Akadémia játékosai örülnek a finn Inter Turku elleni mérkőzésen elért sikernek a Pancho Arénában 2021. július 15-én – a felcsúti alakulat először nyert párharcot az európai kupaporondon. Fotó: MTI/Illyés Tibor