2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Rönkszállító és személyautó karambolozott

Elhunyt annak a személygépkocsinak a 30 éves vezetője, amely kedden este frontálisan ütközött egy rönkszállító nyergesvontatóval Körtvélyfája és Petele között.

Február 11-én, kedden 21 órakor értesítették a megyei rendőrséget a DN 15 országúton a 99+600 km-nél történt balesetről Körtvélyfája és Petele között.

A rendőrségi jelentés szerint a Maros megyei rendszámú gépkocsi Marosvásárhelyről Szászrégen irányába tartott, amikor eddig ismeretlen okokból áttért az ellentétes forgalmi sávba, és ütközött egy Beszterce-Naszód megyei rendszámú rönkszállító teherautóval, amely Szászrégen irányából tartott Marosvásárhely felé. Az ütközés következtében a személyautó totálkáros lett, a járműbe szorult 30 éves marosvásárhelyi gépkocsivezető a helyszínen életét vesztette, a jármű roncsai közül a szászrégeni tűzoltóalakulat csapata emelte ki az áldozatot. A rönkszállító az út menti sáncba borult, járművezetője enyhébb sérüléseket szenvedett, a helyszínen egészségügyi ellátásban részesült. 

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint a baleset helyszínén megpróbálták újraéleszteni a személyautó vezetőjét, de nem sikerült. A helyszínelés alatt a forgalmat a petelei régi országútra terelték, a baleset körülményeinek kivizsgálását folytatják.


Fotó: ISU