2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt hét végén rendezték meg a Csíkfalva-kupa szektorlabda-bajnokságot a nyárádmenti községközpontban, ahol 23 versenyző nevezett be és állt asztal mellé, ebből nyolcan az anyaországból érkeztek, öten Csíkszeredából, Kolozsvár egy versenyzővel képviseltette magát, hatan marosvásárhelyiek voltak, a házigazdák három játékossal indultak.

A hagyományos szektorlabdaversenyben szombaton voltak az egyéni versenyek, itt Pákai György, Lukács Viktor, Simon Ferenc, dr. Havas Péter, Varga Ervin, Debreczi István, Mártonfi István és Csutak Zsolt jutott a legjobb nyolc közé, a két négyes csoport legjobbjai pedig továbbmentek, így végül a marosvásárhelyi Pákai György lett a bajnok, megelőzve a kolozsvári származású, Magyarországon élő Debreczi Istvánt és az ugyancsak anyaországi Lukács Viktort.

Vasárnap volt a páros verseny, itt nyolc duó állt asztalhoz, a „mindenki mindenkivel” alapon zajló körverseny végén a Pákai-Debreczi páros lett bajnok, a második helyezést a Mártonfi-Lukács, a harmadikat a Terjék Zsolt-Varga Ervin kettős szerezte meg.

Jó feltételek között, szépszámú mezőnnyel folyt a verseny – mondta el Varga Ervin főszervező, kiemelve, hogy jól fejlődnek a csíkszeredai szektorlabdázók, akik mind jobb helyezéseket érnek el a versenyeken. December 18-án szándékoznak megrendezni a hagyományos év végi záróversenyt Szovátán, ha pedig a járványhelyzet ott nem tenné lehetővé, ismét szóba jöhet Csíkfalva  helyszínként.

Fotó: Stick Breakers