2022. szeptember 24., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Varga Kevin, a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint az idén látott csapategységet viszik majd a pályára a játékosok a soron következő két találkozón is.

A 26 éves futballista a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, biztos benne, hogy mindkét rivális komolyan felkészül majd a magyar csapatból. „Nem hinném, hogy lenéznek minket, mi viszont a saját játékunkra fogunk koncentrálni, és százszázalékban betartjuk, amit a szövetségi kapitány kér tőlünk“ – jelentette ki a török élvonalban szereplő Hatayspor játékosa, aki több mint egy év után kapott újra meghívót Marco Rossitól a nemzeti együttesbe.

Varga Kevin örül, hogy újra a válogatott tagja lehet

Fotó: MLSZ


„Nagy örömmel tölt el, hogy újra itt lehetek, főleg egy ilyen eseménydús nyár után, mert a júniusi meccseket még a tévében nézve is óriási élmény volt átélni” – mondta Varga. Hangsúlyozta, „jó lett volna itt lenni” a csapattal, ugyanakkor bízik benne, hogy ha most lehetőséget kap, akkor a pályán is hozzá tud majd tenni a válogatott teljesítményéhez.

Arról, hogy az olaszok ellen telt ház előtt léphetnek pályára, Varga úgy vélekedett, ez egy „jó visszajelzés arra, hogy jó úton jár a válogatott”. „Ebből is látszik, hogy a labdarúgás mennyire szívügye a magyar embereknek, és hogy milyen sokan követik a válogatott szereplését” – tette hozzá.

Az A divízió 3. csoportját hét ponttal vezető magyar válogatott pénteken Lipcsében Németország vendége lesz, három nappal később pedig a Puskás Arénában fogadja az Európa-bajnoki címvédő olasz csapatot.


Spanyol játékvezetői brigád a Finnország elleni mérkőzésen

Spanyol bírókat jelölt az Európai Labdarúgó-szövetség a Finnország – Románia Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A pénteken 21.45 órakor kezdődő találkozón a 46 éves Carlos del Cerro Grande fújja majd a sípot. Segítői Raúl Cabañero és Guadalupe Porras lesznek, míg tartaléknak Guillermo Cuadrát nevesítették.