2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) idén tizennegyedik alkalommal szervezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedőt, ezúttal online. Az Erdély-szerte meghirdetett vetélkedőre olyan V-VIII. osztályos diákok jelentkezését várják, akik játékosan, a mesék világán keresztül szeretnének a közösségekről és családról tanulni, akik a hasonló korú gyerekekkel való ismerkedés, barátságkötés által szeretnék feltérképezni a világot. Az eddigi évektől eltérően ezek a csapatok nem véletlenszerűen alakulnak meg, a versenyzők előre összeállított csoporttal jelentkezhetnek a vetélkedőre. A csapatok tagjai között kötelezően szerepelnie kell legalább egy ötödik osztályos tanulónak is. A bejelentkezési űrlap 2020. október 2-ig érhető el a következő linken: https://akk.mitesek.net/regisztracio/

A tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan, a környezettudatosság jegyében zajló elődöntők feladatsoraihoz a gyerekek a vetélkedő weboldalán (https://akk.mitesek.net/) férhetnek hozzá, a meséket is itt teszik közzé, így egy számítógépről vagy akár okostelefonról is bármikor elérhetők lesznek. Az első három fordulón elért pontszámok összesítése után a szervezők értesítik azokat a csapatokat, melyek bejutnak a november 21-i székelyudvarhelyi MindentEldöntőre.

További információ a vetélkedő Facebook-oldalán (www.facebook.com/adjkiralykatonat), a MIT weboldalán (www.mitesek.net), vagy Facebook-oldalán (www.facebook.com/MITESEK). Felvilágosítás a mit@mitesek.net e-mail-címen vagy a 0751-891-215 telefonszámon.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy amennyiben az aktuális járványügyi szabályozások nem teszik lehetővé a MindentEldöntő hagyományos módon való megtartását, a meghirdetett időpontban egy online térben zajló fordulóval helyettesítik azt. (MIT-sajtóközlemény)