2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Videoton – Trabzonspor Európa Liga-párharc előtt bemutatta be a magyar futballklubot az egyik törökországi lap. A cezasahasi.net Gyurcsó Ádámra hívta fel a leginkább a figyelmet, ugyanakkor egy olyan csapatnak írja le a Videotont, amely elsősorban a védekezésre koncentrál.

Nikolics gólt ünnepel a Gent elleni mérkőzésen


A Videoton – Trabzonspor Európa Liga-párharc előtt bemutatta be a magyar futballklubot az egyik törökországi lap. A cezasahasi.net Gyurcsó Ádámra hívta fel a leginkább a figyelmet, ugyanakkor egy olyan csapatnak írja le a Videotont, amely elsősorban a védekezésre koncentrál. A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy mire érdemes vigyáznia majd a törököknek, a lap úgy számol, nem forog majd veszélyben a Trabzonspor továbbjutása.

A Videotonról mint erős alapokon álló csapatról beszélnek a törökök, akik szerint beszédes adat, hogy az EL-selejtezők során elbúcsúztatták a pozsonyi Slovant, valamint a belga Gentet, utóbbit imponáló, 4-0-s összesítéssel. Bár a szlovákokat a lap nem túl acélos gárdának írja le a Trabzonsporhoz képest, a belga csapat elleni sikert valamelyest más kategóriának tartják. „A Gent ellen annyira könnyedén lépett túl a magyar csapat, hogy ez mindenképpen figyelmeztető kell legyen” – írják.

A legértékesebb játékosnak a piros-kékek legújabb szerzeményét, a Sporting Lisszabontól nemrégiben kölcsönvett Renato Netót tartják, igaz, ezt a brazil középpályás becsült értékére alapozzák. Külön kiemeli a cikk azt is, hogy a Vidi zömében egy kimondottan fiatal csapat, Gyurcsó Ádámot tartják az egyik legfigyelemreméltóbb futballistának, akivel vigyáznia kell majd a Trabzonnak is, míg a 20 éves Kovács Istvánra mint reményteljes fiatalra is kitérnek.

A török portál „szak-mázik” is egy kicsit, a székesfehérvári csapat taktikáját elemzik. „A Videoton totális védekező rendszerben játszik, otthon és idegenben is a 4-5-1-es felállást részesítik előnyben, és mind az öt középpályás visszahúzódik az ék mögé. Kivételt a pontrúgások, illetve néha a hosszú előreívelések képeznek” – vélekedik a szerző.

A meglehetősen magabiztos cikkíró fejtegetésében kitér arra is, hogy szerinte a Videoton hazai pályán veszélyes elsősorban, ennek ellenére szerencsésnek érzi a sorsolást, így érzése szerint, ha a törökök kihozzák magukból amit tudnak, könnyen túljuthat a magyar csapaton a Trabzonspor.