2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Dobtábor a hétvégén

Október 29-én, pénteken veszi kezdetét az idei Erdélyi DobMánia Workshop Marosvásárhelyen. A Marosvásárhelyi Rocksuli által a hetedik alkalommal megszervezett eseménysorozat október 31-ig tart, e három nap alatt naponta 2x3 órán keresztül intenzív, csoportos dobórákra kerül sor. A dobtáborra Hints Zoltánnál lehet jelentkezni (tel.: 0723.205.351, e-mail: hints_zoltan@yahoo.com), a promóvideó a YouTube-on tekinthető meg (https://www.youtube.com/watch?v=K7wIJBu3oOk).

A dobtáborban az alábbi vendégtanároktól tanulhatnak a részt vevő gyerekek, fiatalok:

Bordás József, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dobművész, Artisjus-díjas zenepedagógus, a DobMánia Tábor vezetője, a Finucci Bros Quartet dobosa. A VII. DobMánia Erdélyi Workshop tematikái: lináris groove és szólószerkesztés; számolási kulcsok, metodikák; szólószerkesztés latin, pop, R&B zenei stílusokban.

Rékasi Attila, a Subscribe zenekar dobosa, a DobMánia Tábor tanára, a hazai rockélet kiemelkedő művésze. A VII. DobMánia Erdélyi Workshop tematikái: modern rock groove-ok és hozzá tartozó fillek; dupla lábgépkíséretek kezdő és haladó szinten; technika és dinamika a rockzenében.

A kurzus magyar nyelven zajlik, igény esetén angol vagy román magyarázatokkal. A workshopra mindenkinek a saját dobfelszerelését kell vinnie. A regisztráció az 50 lejes részvételi díj átutalását követően lép érvénybe. A jelentkezés után e-mailben értesítenek, és küldik a bankszámlaszámot, amire utalni kell a regisztrációs díjat.

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzenei Kollégiumának 2021-es évre adott támogatásából valósítják meg, a Marosvásárhelyi Rocksuli és a marosvásárhelyi Népművészeti Főiskola együttműködésével.