2022. május 25., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Új székhelyre költözik a tűzoltóság

Új székhelyre, a Köteles Sámuel utca 33. szám alatti épületbe költözik ideiglenesen a marosvásárhelyi tűzoltóság tűzvédelmi szakhatósága, a fizikai és jogi személyekkel kapcsolatot tartó osztály. A felügyelőség tevékenységének nagy részét februártól a volt kémiai líceum bentlakásába helyezik át.

A Maros Megyei Horea Katasztrófavédelmi Felügyelőség marosvásárhelyi, Horea utca 28. szám alatti épületegyüttesét felújítják és bővítik, ebben az időszakban két különböző helyszínen fejtik ki tevékenységüket, a mentőcsoportok továbbra is a telephelyről indulnak a bevetésekre. 

Hétfőtől, január 31-étől a tűzvédelmi és polgári védelmi engedélyek és jóváhagyások megszerzése érdekében az iratcsomókat a Horea utcai székhely helyett a Köteles Sámuel utca 33. szám alatti épületben (a Maros Vízügyi Hatóság épülete mellett) kell benyújtani és ugyanott lehet átvenni a kérelmezett jóváhagyásokat, engedélyeket. Tűzvédelmi szakhatóság igénybevétele többek között a különféle építési engedélyezési eljárások, a tűzvédelmi műleírás elkészítése során szükséges.

Az iratcsomók benyújtása és az engedélyezések átvétele a Köteles Sámuel utcai épületben hétfői napokon 8.30–18.30 óra között, keddtől péntekig a 8.30–16.30 óra közötti munkaprogram szerint zajlik.

Február 14-étől a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség a tevékenysége nagy részét a Dózsa György út 250. szám alatti Emil A. Dandea kémiai líceum bentlakásába helyezi át az épületfelújítás teljes időszakára. A járműbázis marad a jelenlegi telephelyen, a tűzoltócsapatok továbbra is a Horea utcai székhely udvaráról indulnak majd a bevetésekre – tájékoztatott a felügyelőség sajtóosztálya.