2022. július 6., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nemtetszésünknek továbbra is hangot kell adnunk! Tekintettel a szerdai, 11 órára meghirdetett néma tiltakozás mögé társulni akaró szülői közösség, civil szervezetek és szimpatizánsok jelzésére az esemény időpontja és helyszíne megváltozik! 

A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum szerdán esedékes teológiai osztályba való vizsga lehetőségét akadályozzák, de ellehetetleníteni nem tudják. Így a teológiai osztályba jelentkezők törvényes keretek között vizsgát fognak tenni. 

Az egyház azzal segít, hogy az egyházmegyében működő más teológiai líceumokkal egyeztetve a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium helyszínén teremt lehetőséget a képességvizsgára. Ugyanakkor imáival kíséri azokat a fáradozásokat, amelyeket a szakemberek az iskolai év zavartalan lezárása, a következő tanév előkészítése és az iskola újraalapítása érdekében tesznek.

A történtek ellenére az érdeklődők száma az előző évek túljelentkezéséhez közelít. 

A tiltakozásra május 18-án 19 órától a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban kerül sor, ahova tisztelettel várunk mindenkit, aki a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Líceum ügyéhez csendes és imádságos kiállásával társulni szeretne.

Balla Imre iskolalelkész