2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kiberbűnözés, adathalászat

A jelenlegi járványhelyzet miatt egyre többen kényszerülnek online ügyintézésre, és ezt a helyzetet a kiberbűnözők is kihasználják. Minden tíz levélből, amit a bankok nevében küldenek, hat átverésnek minősül, adatokra, pénzre halásznak a csalók. 

A bankok arculatát használják fel az átverésekhez, és elektronikus levélben, üzenetben keresik meg az ügyfeleket, így próbálnak személyes adatokhoz, jelszavakhoz, bankkártyaadatokhoz jutni. A pénzintézetek levélben figyelmeztetik ügyfeleiket, a gyanús levelekben, soha ne kattintsunk a megadott linkre, ne nyissuk meg a mellékletet, ne válaszoljunk az üzenetre, és ne adjunk ki semmilyen adatot. Ezek az üzenetek valamilyen fenyegetést tartal- maznak, pl. hogy zárolják a számlát, ha nem adjuk meg az adatokat, vagy nem kattintunk a linkre, ami egy hamis oldalra vezet. A bűnözök a módszereket is fejlesztették az utóbbi időben, míg régen könnyen beazonosíthatóak voltak a hamis üzenetek, helytelen írással és amatőr megfogalmazással, ma már ezek a levelek tökéletesen utánozzák a bankok hivatalos értesítéseit, és a pénzintézetek arculati elemeit is tartalmazzák. 

A pénzintézetek nem kérnek elektronikus levélben személyes adatokat, és az elmúlt pár évben a Román Nemzeti Bank (BNR) kérésére a bankok az ügyfelekkel együttműködve frissítették adatbázisukat. Az OTP Bank által 2020 júliusa és 2021 júliusa között elvégzett elemzések azt mutatták, hogy a csalásban érintett bankkártyák száma és a végrehajtott káresemények értéke alapján az emberi érzelmeket kihasználó rosszindulatú tevékenységek növekedtek. Szeptember 1-jén az OTP Bank hivatalos oldalán megjelent egy figyelmeztető közlemény a helyzettel kapcsolatban, melyben Florin Orban, az OTP Bank Románia Bankbiztonsági és Csalás Elleni Igazgatóságának vezetője a következőképpen nyilatkozott:

 „A csalás által érintett tranzakciók jelentős száma kompromittált bankkártya következtében történik. A csalásoknak megközelítőleg 59%-a, az ügyfelektől kicsalt pénzösszegek 54%-a tartozik ebbe a kategóriába. Ezt a jelenséget pénzügyi és digitális képzéssel, a csalás kockázatának tudatosításával, valamint informálással lehet megfékezni. Ez a kulcsa annak, hogy az ügyfeleink megvédhessék bizalmas adataikat, valamint elkerüljék azt, hogy bűnözők áldozataivá váljanak.”

Abban az esetben, ha csalók helyes azonosítási adatokkal hajtanak végre tranzakciókat, az európai jogszabályok nem teszik lehetővé az elcsalt összegek behajtását. A gyanús helyzetekben ajánlott azonnal felvenni a kapcsolatot a bankunkkal, különösen akkor, ha az üzenetek személytelenek, illetve tele vannak nyelvtani és helyesírási hibákkal.

Ravasz Viktória