2022. május 18., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idén harmadik alkalommal vettek részt a búzásbesenyői Dósa Dániel Általános Iskola elemis diákjai a Székelykapuk – Zöldkapuk nemzetközi vetélkedő keretében meghirdetett humanitárius betlehemezésben a karácsony előtti időszakban. A vetélkedő célja és ezáltal a résztvevők célja is a hagyományőrzés és értékmentés mellett a rászoruló gyerekek megsegítése volt.

Több helyszínen és időpontban vitték el az örömhírt Búzásbesenyő különböző helyszíneire és Kerelőszentpálon.

Az első állomás a búzásbesenyői óvoda udvara volt, ahol a kis óvodások követték figyelemmel társaikat. Ezt követte a Gondviselés Házában (idősotthon) előadott játék. Megható volt látni az örömöt, amit ott észleltek: megtapasztalhatták, milyen érzés ilyen lelki ajándékot adni.

Az idei évben, a járványügyi helyzet miatt, kültéri előadásra is sor került. Búzásbesenyő több utcájában sikerült megörvendeztetni az érdeklődőket. Hálásak is voltak a lakosok, csillogó szemmel követték gyermekeink betlehemezését.

Ünnepi keretek között december 19-én, vasárnap, a búzásbesenyői római katolikus templomban mutatták be a betlehemes játékot.

Mint visszatérő vendégeket, a Kerelőszentpáli Polgármesteri Hivatal is nyitott szívvel és lélekkel fogadta a gyerekeket.

Záróünnepségként a helyi Dósa Dániel Általános Iskola udvarán került bemutatásra a kisiskolások humanitárius betlehemezése.

A résztvevők, szervezők bíznak abban, hogy ezáltal is sikerült örömet szerezni a közösségnek, megtapasztalni, milyen lelki értékeket átadni, mi is valójában a karácsony lényege.

Ezúton is szeretnének köszönetet mondani a felajánlott adományokért, amit nemes célra, árvaháznak utalnak át.


Szervezők: Kelemen Júlia és Simon Hajnal tanítónők