2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mivel a tél a küszöbön áll, nézzük meg, idén milyen felsőruhákba fektessünk ahhoz, hogy ne csak kényelmesen, melegen, hanem divatosan is öltözzünk.

Ehhez válasszunk hosszú szövetkabátot, hosszú vagy rövid kigépelt dzsekit/kabátot, báránybőr bundát vagy hosszú mellényt. 

A csípőközépig érő, füssanyaggal fedett, tollpihe RÖVID DZSEKI, ha jégfehér és kézzel varrott, még divatosabb. Ez a sokoldalú ruhadarab veszít sportos mivoltából, ha kontrasztos színű, középhosszú bőrszoknyával és sötét, hosszú szárú csizmával viseljük. 

A klasszikus HOSSZÚ SZÖVETKABÁTOT, mely lehet, hogy már évek óta ott lapul szekrényünk mélyén, most vegyük elő bátran, ha a legjobb minőségű merinói gyapjúból készült. Főleg a férfias szabású, kétsoros, egyenes darabok divatosak idén. 

Ha szürke színű és kockás a kabát, még akkor is elegáns megjelenést kölcsönöz, amennyiben fehér blúzzal és sötét színű, bő szárú trapéznadrággal vesszük fel. 

Egy másik hidegszezoni kabátféle a HOSSZÚ KIGÉPELT DZSEKI, szintén tollpihéből, a semlegestől az irizáló változatokig. 

Ezeknek az árnyalatoknak a sajátja, hogy képesek visszatükrözni a természetes fényt. 

Belsejük lehet ugyancsak füssanyagból, de például mintás vagy éppen rövid szálú műszőrméből készült, és kettő az egyben szerepet játszva viselhetjük mindkét oldalukon. 

Ha a felső anyag kétféle, matt és fényes részek váltják egymást, valamint cipzárak segítségével szűkíthető vagy bővíthető a fazon, még praktikusabb. 

A középhosszú, rövid szőrű, puha merinói BÁRÁNYBŐRBŐL készített felsőkabát, ha szélein hosszú szőrű részek ékesítik, még divatosabb. 

Ha nyomott, magában mintás bőrszoknyával és alkalmi cipővel viseljük, még elegánsabb lesz a megjelenésünk. 

A téli kabátkollekció vesszőparipája a városi viseletre szánt, HOSSZÚ, tollpihével bélelt, kigépelt MELLÉNY, mely egy plusz kényelmes meleg réteget képez. Egy pulóver vagy akár egy kabát fölé véve is viselhető. 

Ezek a jövőbe néző, erőteljes egyéniséggel rendelkező darabok egy színes, mintás hátizsák társaságában mutatnak a legjobban.