2021. január 28., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az első számú célkitűzésünk a tavaszi idényben, hogy a mérkőzések a pályán dőljenek el – mondta el a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapatának az edzője arra  a kérdésünkre, hogy hány mérkőzést szeretne nyerni a csapatával a bajnoki alapszakasz második felében. Mindezt azok után, hogy a csapat nem kevesebb, mint négy meccset veszített el az ősszel a 11-ből zöldasztalnál, hármat pedig azért, mert emelő nélkül volt kénytelen játszani. Így, noha a megnyerhető mérkőzéseken (összesen kettőn) győzött, jelenleg a rangsor utolsó helyét foglalja el.
„Természetesen továbbra is szeretnénk, ha sikerülne bejutni az első hat közé – tette hozzá Predrag Zucović –, ehhez azonban az kell, hogy egy megfelelő módon felkészült csapattal tudjunk pályára állni.”
A szakvezető elmondta, bízik a csapata képességeiben, és amióta Marosvásárhelyen dolgozik, soha nem biztosítottak még számukra jobb körülményeket. Sem anyagilag, sem szervezetileg nem szenvednek hiányt, ezért szerinte jó eredményekre lehet számítani a folytatásban.
Ami a keretet illeti, a klub a téli szünetben közös megegyezéssel megvált Danijela Džakovićtól, helyette a napokban egy másik szélsőt igazolnak. Továbbá hosszas procedúra után sikerült megszerezni a vízumot az emelő Milica Jovanović számára, aki nagyon hiányzott a csapatnak a decemberi lugosi tornán. Sajnos, a második emelő, Iarina Axinte továbbra is sérült, és elemzik annak a szükségességét, hogy amennyiben utóbbi sérülése elhúzódik, egy tartalék emelőt szerződtessenek a bajnokság második felére.
A tavaszi idény január 22-24-e között rendezett hármas tornákkal kezdődik. A CSU Medicina Medgidiára utazik, ahol a házigazdákkal és Bákóval játszik, majd a második tornán, amelyet a Pongrácz Antal csarnokban rendeznek február 5-7-én, Voluntari és a Dinamo lesz az ellenfél.
A visszavágók második és harmadik tornája között, Kolozsváron, február 18-a és 21-e között rendezik a Románia-kupa mérkőzéseit. Az első körben a CSU Medicina Medgidia ellen lép pályára, győzelem esetén pedig a bajnokcsapat Balázsfalva lesz az ellenfele.