2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt csütörtökön betértünk a Hármasfalu határában elterülő virág- és dísznövény-kertészetbe. Arra voltunk kíváncsiak, Farkas Zoltán és felesége, Ibolya, a kertészet tulajdonosai milyen virágkínálattal szolgálnak november elseje közeledtével.


Múlt csütörtökön betértünk a Hármasfalu határában elterülő virág- és dísznövény-kertészetbe. Arra voltunk kíváncsiak, Farkas Zoltán és felesége, Ibolya, a kertészet tulajdonosai milyen virágkínálattal szolgálnak november elseje közeledtével. Az üvegházakban virágrengetegben találtuk magunkat. Sok volt a vásárló, Ibolya asszony alig néhány percet szakított számunkra. Kertészeti technikumot végzett, így 2000-ben beindították vállalkozásukat. Akkor a kéthektáros területből csupán a 400 négyzetméteres üvegházban termesztettek virágot.

Az évek múltával saját erőből fejlesztették a kertészetet, jelenleg egy új, 4000 négyzetméteres üvegházban is virágzik a különböző fajtájú virágok sokasága. Mielőtt a domboldalon lévő üvegházba indult volna Ibolya még elmondta, hogy 2012-ben a fedett összterület eléri majd az 5.811 négyzetmétert. A kertészet fejlesztése bizonyítja, hogy az itt termesztett virágok iránt nagy a kereslet, mert jó a minőség, bő a választék.

A kertészet előterében sétálva, a gyönyörű színvilágban előtűnt az idő koptatta mosóteknő, záras katonaláda, sublót, kaszten, kis fiókos szekrény, sifonér. Mindahány a nagyszüleinkre emlékeztet, azokra, akik valamikor használták ezeket.

A krizantémok az emlékezés virágai. Jó érzés volt együtt látni a múltbéli tárgyakat s a kegyelet virágait: megérintett a Fazakas házaspár eme „kreációja”. A sok betérőt látva, biztos vagyok benne, hogy őket is.