2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vasile Gliga a Maros megyei PSD régi-új elnöke

Szombaton a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban tartotta megyei konferenciáját a Szociáldemokrata Párt (PSD) Maros megyei szervezete. Az eseményen jelen volt Viorica Dăncilă, a PSD elnöke, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, ügyvezető elnök és Mihai Fifor főtitkár, a párt szóvivője.

Fotó: PSD


A megyei szervezet elnöke újra Vasile Gliga lett, ügyvezető elnöknek Ilie Chiş Bălant választotta a testület, a PSD megyei főtitkára Dragoş Bardoşi. Alelnökök: Maria Precup, Horea Soporan, Cornel Buicu, Dinu Socotar, Sergiu Papuc, Ovidiu Dancu, Cristian Moldovan, Cristian Bratanovici, Lucreţia Cadar, Cosmin Pop, Ioan Aldea, Teodor Vultur, Ovidiu Oltean, Dorel Vancea, Vasile Dan, Daniel Maxim és Ovidiu Malâncravean.

A tanácskozáson meghallgatták az elnök jelentését, felsorolták a PSD–ALDE-kormány megyebeli megvalósításait, közöttük a Transilvania motorsportpálya befejezését, a Transilvania repülőtér korszerűsítését és újranyitását, az erdélyi autópálya munkálatainak folytatását és egyebeket. 

A jelentésből kiderült, hogy a PSD-nek Maros megyében 10 megyei tanácsosi mandátuma van, 23 községet, két municípiumot és egy várost vezet PSD-s polgármester.

A konferencia résztvevői Viorica Dăncilă mellett foglaltak állást. A Szociáldemokrata Párt Maros megyei szervezete a miniszterelnököt támogatja a novemberi államelnök-választáson.