2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szeptember 15-től lehet feliratkozni az iskolaigazgatói és aligazgatói tisztségek elfoglalására meghirdetett versenyvizsgára – adta hírül az Agerpres. A feliratkozás a https://concursdirectori.edu.ro online felületen zajlik, tájékoztatott a tanügyminisztérium. 

Az érdeklődőknek szeptember 26-án éjfélig kell az online platformon bejelentkezniük és (digitális formátumban) feltölteniük a feliratkozáshoz szükséges iratokat a nap bármely órájában.

A felhasználói fiókot egyszerűen, egy e-mail-cím megadásával lehet létrehozni, és a hozzáférési utasításokat elküldik erre a címre. Miután bejelentkezett a felületre, a jelölt hozzáférhet a „Regisztráció” űrlaphoz, amit kitölt a kért adatokkal. A pályázat elfogadásáról vagy elutasításáról e-mailben értesítik a jelentkezőt – derül ki a közleményből. 

Ha a jelentkezését elfogadták, a pályázó beléphet a „Dosszié” részbe, ahol fel kell töltenie a kért dokumentumokat. A regisztrációs időszak végéig (szeptember 26., 23:59) hozzáadhat, törölhet és módosíthat a dosszién, amennyiben nem nyomja meg a „Küldés” gombot.

A beküldött dossziékat szeptember 27-29-én mérik fel a bizottságok, a kiértékelésről október 7-éig értesülnek a pályázók.

Az írásbeli vizsgát október 15-én tartják. 

Az eredményeket október 20-án hirdetik ki, ezt követően az interjúkra november 15-e és december 8-a között kerül sor. 

A pályázóknak legalább 7-est kell elérniük mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgán. 

A végleges eredményeket december 17-én hirdetik ki, a kinevezésekre 2022. január 10-től, a 2021–2022-es tanév második félévének kezdetétől kerül sor. Bármilyen más információért a Maros megyei tanfelügyelőséghez lehet fordulni.