2020. július 11., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosvásárhelyen is bemutatásra kerül (november 15, 16, 17-én) Hubay Miklós Római karnevál című drámája. A Vajdaságban már bemutatott előadás a marosvásárhelyi Spectrum Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójaként valósult meg. 

Hubay Miklós műve egy megtörtént tragikus eset kapcsán kíván szólni az ember, a művész és a művészet kiszolgáltatottságáról.

Az előadás rendezője Pataki András, a soproni színház igazgatója, akit személyes szálak is kötnek Marosvásárhelyhez, hiszen itt végezte rendezői tanulmányait. A zentai bemutatót követően elmondta: „A darabválasztásnál elsődleges szempont volt, hogy Farkas Ibolyának, az erdélyi színjátszás legendás, kiemelkedő művészének keressünk egy olyan jutalomjátékot, amely tiszteleg a gazdag pályafutása, a hatvanadik szezonja előtt. Egyúttal lehetőséget nyújt arra is, hogy a marosvásárhelyi színházi világ aranykorszakának ... másik két ikonikus színésze, Kárp György és Györffy András együtt léphessen színpadra. A már nyugdíjas művészekkel együtt játszik a Vajdaságból érkező Wischer Johann, aki a zentai teátrum vezetőjeként mindig fontos tartóoszlopa, közvetítője a nemzeti identitással kapcsolatos gondolatoknak, a határon túli magyar színjátszás ápolásának. Ezért különleges és izgalmas generációs találkozásnak gondolom ezt a munkát.”