2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Liliputi és egy tündérhosszal nagyobbra nőtt hercegnők szálltak versenybe múlt szombaton a marosvásárhelyi Grand Szálló esküvői termében.


Liliputi és egy tündérhosszal nagyobbra nőtt hercegnők szálltak versenybe múlt szombaton a marosvásárhelyi Grand Szálló esküvői termében.
A megyében premiernek számító Miss Little Princessre 15 marosvásárhelyi kislányt írattak be a szülők, hat közülük a 3 és 6 év közötti korosztályt képviselte, kilencen a 6 és 9 év közöttiek mezőnyében táncoltak, szavaltak, énekeltek, tornásztak az első díjért. A verseny előtti percekben egy pöttömnyi Hófehérke diszkózott talpig rózsaszínbe öltözött „vetélytársával”, úgy, ahogy az elválaszthatatlan, tizenéves barátnők szoktak. A nagyobb kislányok inkább a színfalak mögött várakoztak, aztán már kezdődött is a szépség-, ruha- és népszerűségpróba. A hercegnők többnyire magabiztosan vonultak fel a zsűri előtt, csupán egy-két apróság kapaszkodott a legközelebbi felnőttbe. A tehetségmustra előtti szünetben az Apollo tánciskola kiváló párosa – Daria és Răzvan –, majd a népszerű énekesnő, Sorana oldotta a versenyzők és kísérőik feszültségét. A második próbán szinte valamennyi versenyző elbűvölte az egybegyűlteket. A legtöbben több műsorszámmal készültek, egy hároméves leányzó hosszú verset mondott, aztán énekelt is egyet, egy magyar kislány románul szavalt, majd angolul énekelt. A nagyobbak mezőnyében a mozgásművészet is helyet kapott, egy kislány balettozott, mások modern táncot mutattak be. Hosszas egyeztetés után a kisebb lányok korosztályában az első díjat a Hófehérke-ruhás Someşan Ioanának, a második díjat Ilea Alesiának, a harmadik díjat Botos Adriennek adta a zsűri. A nagyobbik korosztály győztese Moscviciov Raisa lett, udvarhölgyeivé Câmpean Anca Lusiát, illetve Pop Carment választották. A Népújság különdíját az apróságok közül Ober Ingrid, a nagyobbacskák mezőnyében Máthé Ingrid kapta. Üres kézzel, persze, senki sem távozott, pillangós hajpánt, édességcsomag kárpótolta a többi kislányt.
– Első rendezvényünkkel leginkább azt kívántuk elérni, hogy a marosvásárhelyiek kimozduljanak otthonaikból, és eltöltsenek velünk néhány kellemes órát. Nem a versenyszellem megteremtésére, sokkal inkább arra törekedtünk, hogy mindenki jól érezze itt magát – mondta a szépségszemle végén Siklódi Huba, a Grand Szálló menedzsere. A továbbiakban számos új eseményt terveznek – tudtuk meg a menedzsertől –, többek között elindítanák a Horoszkópok klubját, művészeti esteket szerveznének, és új életre keltenék a Bethlen Kata-bálok hagyományát. Természetesen a legkisebb vendégekről sem feledkeznek meg a jövőben, ősszel lányok és fiúk mérhetik össze tehetségüket, ügyességüket a Grand Szállóban.