2022. május 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az IKE-fesztivál a romániai magyar keresztyén fiatalok háromnapos, fesztivál jellegű nyári találkozója.

Az IKE-fesztivál a romániai magyar keresztyén fiatalok háromnapos, fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet idén első ízben szervez az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Szovátán. A rendezvény fővédnöke az Erdélyi Református Egyházkerület.

Bár először kerül megrendezésre, az előzményekről illik pár szót ejteni. Az előző években IKE-találkozó néven volt ismeretes ez a program, melyet az IKE 2000 óta minden évben megszervez. Mivel az egyszerű sátortábor jelleget kinőtte a találkozó (500 résztvevő) ezért szükségesnek tartottuk, hogy kibővítsük fesztivállá, ahol a történelmi egyház fiataljai találkozhatnak egymással.

A fesztivál neve és témája: Válts irányt! A programok több sátorban fognak párhuzamosan futni, hogy ki-ki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. A FŐSÁTOR ad otthont a komoly előadásoknak, vitáknak, melyeket neves, a szakmában jártas előadók fognak tartani. A FIKE sátor inkább a fiatalos, keresztyén programokat karolja fel, illetve délutánonként dicsőítő sátorként fog működni, gitárestek színtere lesz. A LIKE sátor az alternatív programokat részesíti előnyben, olyan témák kerülnek terítékre, melyek érdeklik a mai fiatalokat, valamint színházi előadásra is sor kerül. Az elcsendesülésre vágyók felkereshetik az IMAsátrat, illetve a családosoknak a KOEN Alapítvány szervez gyermekprogramokat. A sportolni, kirándulni vágyóknak is színes programot biztosítanak a szervezők.

Esténként a következő koncertekre kerül sor:

péntek: Worship Team, Pont, Judy Bailey (DE),

szombat: Karaván, Knock Out, Zanzibár (HU)

vasárnap: Szélrózsa Band (HU), Reménység, Amaro Del (UA).

A fesztivál részvételi díja 30 lej, mely magában foglalja a sátorhelyet, a programokat és a koncerteket. Ezen felül igényelhető benti szállás, melynek ára 80 lej/fő a fesztivál teljes idejére.

Az online regisztráció a következő oldalon érhető el: http://www.valtsiranyt.ro/regisztracio.php

Mindenkit szeretettel várunk! Elérhetőségeink: e-mail: fesztival@ike.ro, illetve tel: 0744-670-769.

További információk a www.valtsiranyt.ro honlapon.