2019. április 21., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Csütörtökön este fénybe borul Marosvásárhely főtere.

A Rózsák téri díszkivilágítás felkapcsolásával megkezdődik a polgármesteri hivatal által szervezett ünnepváró rendezvénysorozat. 

A részletekről a szerdai sajtótájékoztatón Cosmin Blaga, a hivatal szóvivője számolt be a média képviselőinek.

A virágóra helyén álló 25 méter magas lucfenyőt ezúttal nem a hegyekből, hanem az Aquaserv udvaráról hozták a hivatal illetékesei. Egy amúgy is kivágandó fáról van szó, amelyért cserébe tegnap két fát kapott a vízszolgáltató vállalat – tudtuk meg a szóvivőtől, aki arról is tájékoztatott, hogy a főtér ünnepi díszítőelemeit idén teljesen felújították.

A fenyőfa mellett felállított színpadon 17.30-kor gyermekkoncert kezdődik, majd Smiley lép közönség elé. Közben a főtéri Télapó-műhelybe és a Télapó házikójába is várnak kicsiket és nagyokat. A díszkivilágítás felkapcsolását követően két Mikulás-busz is elindul, amelyekre ma nem kell jegyet váltani. A kivilágított autóbuszok a város különböző lakótelepein fognak közlekedni.

Az elkövetkező két héten, december 23-áig rendszeresen lesznek zenei produkciók a főtéri pódiumon, számos egyházi kórus énekel majd itt, és hazai, illetve magyarországi előadók is szórakoztatják a marosvásárhelyieket – 17-én, hétfőn 19 órakor például Vincze Lilla tart karácsonyi koncertet –, valamint óvodai és iskolai csoportok is jelentkezhetnek műsoruk bemutatására. 

Pénteken 18 órakor a Ligetben megnyílik a műjégpálya, a nyitónapon ingyen lehet korcsolyázni.

A Színház téren és a Rózsák terén felállított házikókban mától karácsonyi vásár nyílik, a vásárlók december 23-áig válogathatnak a színes kínálatból. 

Fotó: Nagy Tibor (archív)