2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem sikerült jó eredménnyel megörvendeztetni a marosvásárhelyi focibarátokat: az FCM legutóbbi két felkészülési mérkőzésén egyetlen győzelmet sem jegyzett, Gyulafehérváron kikapott, szombaton a Víkendtelepen pedig döntetlenre játszott harmadik ligás ellenfelével, a Tatranggal szemben.


Nem sikerült jó eredménnyel megörvendeztetni a marosvásárhelyi focibarátokat: az FCM legutóbbi két felkészülési mérkőzésén egyetlen győzelmet sem jegyzett, Gyulafehérváron (fotó) kikapott, szombaton a Víkendtelepen pedig döntetlenre játszott harmadik ligás ellenfelével, a Tatranggal szemben. A klubvezetés egyelőre nem aggódik, bíznak abban, hogy az észlelt hiányosságokat a bajnokság rajtjáig kijavítják.

Újabb játékosokkal egészült ki a Marosvásárhelyi FCM 2. ligás labdarúgó-csapat kerete.Visszatért az alakulathoz az olasz kapus, Caparco, aki az élvonalbeli bajnokságban is erősítette volt az együttest, illetve idehozták a nagyváradi Luceafărul hátvédjét, Mihai Deaconescut és középpályását, Sergiu Hancát, a Brassói Futballklub korábbi csatárát, Cătălin Dedut, illetve Marosvásárhelyre érkezett Lucian Cheţan, aki legutóbb a Sportul Studenţesc Bukarestnél játszott és aki mind hátvéd-, mind középpályás poszton szerepeltethető. Az új szerzeményeknek azonban egyelőre nem sikerült érdemben is hozzátenniük az együttes játékához, hiszen a szerdai meccset elvesztette az FCM, és szombaton is elmaradt a siker, bár az ellenfél egy osztállyal alacsonyabb bajnokságban indul.

Egy vereség, egy döntetlen

A marosvásárhelyiek Gyulafehérváron 2-0-ra kikaptak a helybeli Unireától. Mindkét találatot az első félidőben jegyezhettük, a házigazdák a 14. és a 33. percben voltak eredményesek. Az FCM a következő összeállításban kezdte a mérkőzést: Botoşer – Pop, Apostol, Nicu – Vagner, Bunea, Dîlbea, Szilágyi – Bujor, Cigan, Szabó. Játéklehetőséget kaptak továbbá: Caparco – Pascariu, R. Miclea, Hanca, Şaim, Petriş, Kinczel, Huiban és Dedu.

Szombaton a Tatrang volt az ellenfél, és meglepetésre a vendégek szereztek vezetést az első félidőben. A marsvásárhelyi együttes szünet után egyenlített Dîlbea révén, a 65. percben. Az FCM kezdő tizenegye: Negru – Pascariu, Apostol, Nicu – Bunea, Dîlbea, Alex. Dan, Şaim – Cigan, Huiban, Szabó. Pályára léptek még: Caparco kapus, valamint Deaconescu, Petriş, Cheţan, Hanca, Dedu, R. Miclea és Teut mezőnyjátékosok.

Következő felkészülési mérkőzését kedden játssza a Marosvásárhelyi FCM: Kolozsváron, a Clujana stadionban az 1. ligás Universitateával méri össze erejét az alakulat. Ez lesz az utolsó edzőmeccs a 2. ligás bajnokság rajtja előtt.

Ami jó – és ami rossz

A klubvezetés elismeri, hogy az eredmények nem túl jók, azonban ennek nem tulajdonítanak túlságosan nagy jelentőséget. Ennél fontosabbnak tekintik, hogy a bajnoki rajtra kerüljenek jó formába. Anton Heleşteanu igazgató szerint a játékukkal nincs különösebb gond, inkább a befejezés, a helyzetkihasználás az, amin szerintük javítani kell, illetve nagyobb figyelmet szükséges fordítani a védekezésre, hogy kevesebb gólt kapjanak. Erre egyébként külön is felhívták a játékosok figyelmét azon a múlt heti beszélgetésen, amelyen az utóbbi időben kialakult helyzetre keresték a magyarázatot. A 2. ligás bajnokságban a Damila Măciuca lesz a Marosvásárhelyi FCM első ellenfele, amelyről szinte semmit nem tudni, így tartanak tőle, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részük szeptember 1-jén. (Szombaton a Damila 1-1-es döntetlenre játszott Ştefăneşti-en, a helyi, harmadik ligás Sportklub ellen – a szerk.) A klubigazgató azonban reméli, hogy a rajt előtti utolsó napokban sikerül korrigálni a hiányosságokat. Minél nehezebb az edzés, annál könnyebb a mérkőzés – erre az örök érvényű igazságra alapozva bíznak abban, hogy az utolsó száz méteren végzett munka eredményeként a bajnokság nyitányán megörvendeztetik majd a csapat szurkolóit.