2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az önkormányzat anyagi lehetőségeit tekintve októberig tudják fizetni az alkalmazottakat, ha nem lesz költségvetés-kiegészítés a központi alapokból, fizetésképtelenné válik a polgármesteri hivatal. Ennek ellenére az idén sikerült némi pénzt kiszorítani, amivel a községközpontban – az út mindkét oldalán – 1250 méter járdát raktak le díszkövekből.• A jelenlegi gazdasági válság idején  nehéz nagyarányú infrastruktúra-fejlesztési terveket készíteni, ezek kivitelezését felvállalni – mondja a polgármester. Az önkormányzat anyagi lehetőségeit tekintve októberig tudják fizetni az alkalmazottakat, ha nem lesz költségvetés-kiegészítés a központi alapokból, fizetésképtelenné válik a polgármesteri hivatal. Ennek ellenére az idén sikerült némi pénzt kiszorítani, amivel a községközpontban – az út mindkét oldalán – 1250 méter járdát raktak le díszkövekből. Jövőben folytatják a munkálatot mindkét irányban a település határáig, nyilván az anyagi lehetőségek függvényében.
• Tavaly hozzáfogtak a községközpontból a hozzá tartozó falvakba vezető utak lekövezéséhez, az idén a mellékutcákba is került útburkoló anyag. Arra törekednek, hogy az év végéig mindenhol járhatóak legyenek az utak és az utcák.
• Várhatóan szeptemberben hozzáfognak a Nyárád-szentlászló és Nyomát közötti 38-as községi út aszfaltburkolatának felújításához. A 3,6 km szakasz teljes rehabilitációja közel 1 millió euróba kerül. A munkálatok költségeit a 10.000 km községi út felújítására szánt kormánypénzből állják. Jelenleg elektronikus versenytárgyalás révén keresik a kivitelezőt. Ha minden megfelelően történik, akkor szeptember vége felé hozzálátnak az aszfaltozáshoz.