2020. január 25., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a kolozsvári magyar közgazdászhallgatóknak

Az Imperial College London csapata mögött második helyezést és különdíjat nyertek el a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének hallgatói a budapesti Solvers’ Cup nemzetközi esettanulmány-verseny 10 órás esettanulmányának megoldásával. Borsos András (pénzügy és bank, II. év), Farkas-Hegyi Beatrix (menedzsment, I. év), Szép Hunor (pénzügy és bank, I. év) és Tiboldi Dorka (gazdasági informatika, I. év) kiválóan képviselték Romániát és egyetemüket az erős mezőnyben.

Az augusztus 8. és 11. között a Case Solvers által szervezett Solvers’ Cup nemzetközi esettanulmány-versenyen két különböző vállalat számára kellett megoldást nyújtsanak a résztvevők. A csapatoknak négy óra állt rendelkezésükre, hogy kidolgozzanak egy terjeszkedési stratégiát a DHL számára, valamint tíz órájuk, hogy megoldást találjanak az Amigos for Children nevű magyarországi nonprofit szervezet jövőbeli kihívásaira.

A kolozsvári csapat a tízórás esetnél a dobogó második fokára léphetett fel, valamint elnyerte a legjobban megvalósítható megoldás különdíját is, maga mögé utasítva többek között olyan egyetemek csapatait, mint a University of Münster, University of Belgrade vagy a Budapesti Corvinus Egyetem.

A tanulmányaiknak még csak az elején tartó kolozsvári magyar közgazdászhallgatók a sikert röviddel azután érték el, hogy egyetemi kollégáik csapatai a washingtoni Georgetown University versenyén runner-up díjat kaptak, a University of Maastricht versenyének legfontosabb fordulójában pedig csoportmásodikok lettek, összességében az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzésben mindmáig egyedülálló nemzetközi eredményeket felmutatva. A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. (közlemény)