2021. június 22., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A kupadöntő elveszítése után újabb vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ezúttal a bajnoki alsóházi rájátszás 11. fordulójában. Ezúttal sem játszott jól Leo Grozavu csapata, amely továbbra sem érezheti teljes mértékben biztonságban magát. Hacsak másként nem határoznak a ligánál a héten, de erről kicsit később.

Az alakulat a Voluntari otthonában rendezett találkozón sem tudta átlépni a saját árnyékát, no meg a vélhetően felhalmozódott fáradtság is éreztette hatását. A házigazdák már a 3. percben nagy helyzetet hagytak ki, a marosvásárhelyi szurkolók „régi ismerőse” (az ő gólja „vette el” néhány éve a bajnoki címet az időközben letűnt ASA-tól), Tudorie azonban kevéssel mellé fejelte. Néhány percig az OSK megpróbált nyomást gyakorolni, de csak egy Carnat-lövést jegyezhettünk fel, amelyet Cojocaru hárított, aztán azonban a Voluntari egyre veszélyesebbé vált, és Tudorie lövését a 40. percben Niczuly csak a kapufa segítségével hárította.

Alig kezdődött meg a második félidő, és Mățan fejjel vezetést szerzett az Ilfov megyeieknek egy jobb oldali beadásból, amikor az OSK védeleme még szinte el sem foglalta a helyét a pályán. Később, az 53. percben pedig Niczuly újabb bravúrja kellett Tudorie fejesénél. Az OSK megpróbált válaszolni, de ezen a meccsen is csak steril építkezésre futotta, Cojocaru kapuja nem forgott veszélyben. Annál inkább a Niczulyé, akire a 68. percben Sanoh ijesztett ismét rá, de a partjelző lest intett. A meccs a 75. percben dőlt el, amikor Florin Ștefan becsúszása nem a labdát, hanem az ellenfél lábát találta el, és a büntetőt Căpățână értékesítette. A Sepsi OSK a 86. percben szépíthetett volna Achahbar révén, de a háromszékiek játékosa az ötös sarkán elkapkodta a lövést.

A Sepsi OSK ugyan nincs nagy kiesésveszélyben, de még mindig kapaszkodnia kell, hiszen három fordulóval a befejezés előtt csak öt pont előnye van az osztályozós helyet elfoglaló csapattal szemben, így még szüksége van pontszerzésre, hogy biztosan megőrizze a helyét az élvonalban.

Feltéve, hogy a pályán fejezik be a bajnokságot, hiszen a tömeges koronavírusos fertőzések miatt egyes csapatoknál (Dinamo, CFR) az a lehetőség is felmerült, hogy állítsák le néhány fordulóval a befejezés előtt a pontvadászatot, és ne essen ki senki. Csütörtökön szerveznek közgyűlést a ligánál, és a kiszivárgott hírek szerint ez lesz az egyik javaslat. Ezzel pedig leginkább a szinte biztosan kieső Dinamón segítenének, amely egészen biztosan komoly befolyást tud gyakorolni a döntéshozókra, így egy ilyen határozat eléggé valószínűnek tűnik. Tény, hogy a Dinamónak már négy elmaradt meccse van, és nehéz megjósolni, mikorra lehet ezeket újraütemezni.

Fotó: GSP


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, alsóházi rájátszás, 11. forduló: FC Voluntari – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2-0 (0-0)

Voluntari, Anghel Iordănescu-stadion, nézők nélkül. Vezette: Cătălin Popa (Pitești) – Mircea Grigoriu (Bukarest), Marius Marchidanu (Brăila). Tartalék: Ionuț Coza (Cernica). Ellenőr: Liviu Ciubotariu (Galac).

FC Voluntari: Cojocaru – Štruna (85. Benzar), Pașcanu, Armaș, Vlad, Căpățână, Gorobsov, De Lucas, I. Gheorghe (61. Sanoh), Tudorie (85. Tîră), Mățan (71. Belu).

Sepsi OSK: Niczuly – Csiszér, Tincu, Bouhenna, Fl. Ștefan, Deaconu (67. Achahbar), Vașvari, Fülöp István (61. Dimitrov), Carnat (35. Diaz), Šafranko (61. Ștefănescu),  Fülöp Loránd (67. Karanović).

Gólok: Mățan (46.) Căpățână (75. – büntetőből).

Sárga lapok: Štruna (19.), Sanoh (87.), illetve Vașvari (51.).


Eredményjelző

Labdarúgó 1. liga, rájátszás:

* felsőház, 9. forduló: Medgyesi Gaz Metan – FCSB 0-1;

* alsóház, 11. forduló: Academica Clinceni – Jászvásári CSM Politehnica 3-0, FC Voluntari – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2-0, Konstancai Viitorul – Chindia Târgoviște 4-1.

Labdarúgó 2. liga, rájátszás: Aradi UTA – Bukaresti Rapid 1-2.